Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2022, 23:01

Crta pozvala ministarstva da razjasne tvrdnje o organizovanom dodeljivanju državljanstva ljudima iz Republike Srpske

BEOGRAD

Posmatračka misija Crte pozvala je danas ministarstva unutrašnjih poslova i za državnu upravu i lokalnu samoupravu da razjasne tvrdnje o organizovanom dodeljivanju državljanstva i prebivališta većem broju građana iz Bosne i Hercegovine kako bi mogli da glasaju na predstojećim izborima.

Sumnje su se u javnosti javile nakon što su objavljena dva video snimka koji, navodno, pokazuju manipulacije glasačima iz jednog od entiteta Bosne i Hercegovine, podseća Crta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u saopštenju za javnost.

Video snimke pod nazivom “Uvoz sigurnih glasova I deo” i “Uvoz sigurnih glasova II deo”, u kojima se tvrdi da u koordinisanoj akciji građani Republike Srpske po ubrzanoj, nezakonitoj proceduri dobijaju državljanstvo i prebivalište u Republici Srbiji, prvo je objavila Stranka slobode i pravde, 4. i 6. februara 2022, a potom su ih prenosili mediji – dnevni lis Danas, televizija N1, portali Nova.rs i Vijesti.

Pošto ovakvi navodi uznemiravaju javnost, te utiču na poverenje građana u zakonitost rada nadležnih državnih organa i u izborni proces, tražimo od nadležnih institucija da, ako ih poseduju, hitno iznesu argumente kojima bi smanjili nepoverenje građana u način vođenja Jedinstvenog biračkog spiska, ističe Crta.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.