Četvoro pacijenata u Nišu inficirano bakterijom „klebsiela“

Izvor: juGmedia, 28.Jul.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro pacijenata u Nišu inficirano bakterijom „klebsiela“

NIŠ – Rukovodstvo Kliničkog centra saopštilo je danas da je na Klinici za opštu hirurgiju kod četvoro pacijenata, od uzorkovanih 119 pacijenata, utvrđeno postojanje infekcije operativnog mesta uzrokovanom bakterijom „Klebsiella pneumoniae“ koja je rezistentna na karpabenem antibiotike.

U saopštenju se navodi da zbog ovog nalaza operativni program nije obustavljen.

„Sva hitna stanja biće i dalje uredno zbrinuta na Klinici za opštu hirurgiju, tako da pacijenti >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << koji se leče u KC Niš nemaju razloga za brigu“, navodi se u saopštenju rukvodstva Kliničkog centra.

U saopštenju se takođe navodi da je održan je vanredni sastanak Komisije za intrahospitalne infekcije KC Niš, na kome je donesen zaključak o hitnom sprovođenju predloga mera za suzbijanje infekcije koje je izdao Institut za javno zdravlje.

Rukovodstvo KC je putem saopštenja zamolilo sve, pogotovo one koji žele da skupljaju političke poene na zdravstvenom stanju pacijenata, da prestanu sa uzbunjivanjem javnosti i pacijenata.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.