Niš: Zbog bolničke infekcije samo hitne operacije

Izvor: B92, 28.Jul.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Zbog bolničke infekcije samo hitne operacije

Na Klinici za opštu hirurgiju u Nišu, kod četiri pacijenta, od 119 uzorkovanih, utvrđeno je postojanje infekcije bakterijom klebsiela.

Oni su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi, rekao je načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u Nišu dr Zoran Veličković.

Zbog bolničke infekcije, obavljaju se samo hitne operacije.

Po njegovim rečima radi se o tipičnoj bolničkoj infekciji bakterijom koja se, inače, nalazi u digestivnom traktu ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali ne sme da se nalazi tamo gde je izolovana.

"U nizu mera koje smo predložili, između ostalog, redukovali smo operacije i trenutno se rade samo hitni slučajevi. Preduzeli smo sve mere koje smanjuju mogućnost pojave novih slučajeva zaraženih, a očekujemo da ćemo sve rezultate analiza imati do kraja nedelje" rekao je Veličković.

Iz Uprave Kliničkog centra Niš zamolili su sve, "pogotovo one koji žele da skupljaju političke poene na zdravstvenom stanju pacijenata", da prestanu sa uzbunjivanjem javnosti i pacijenata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KC Niš: “Nema razloga za brigu pacijenata“

Izvor: NTV.rs, 28.Jul.2015

Zbog velikog interesovanja medija za epidemiološku situaciju u Kliničkom centru Niš, obaveštavamo Vas da je na Klinici za opštu hirurgiju od uzorkovanih 119 pacijenata kod 4-oro utvrđeno postojanje „infekcije operativnog mesta uzrokovana karbapenem rezistentnom Klebsiella pneumoniae“. Povodom...

Nastavak na NTV.rs...

Vanredni sastanak komisije za interhospitalne infekcije (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 29.Jul.2015, 12:40

Na vanrednom sastanku komisije za interhospitalne infekcije KC Niš donet je zaključak o hitnom sprovođenju predloga mera koje je izdao institut za javno zdravlje. Operativni program nije obustavljen i sva hitna stanja biće i dalje uredno zbrinuta na Klinici za opštu hirurgiju, te nema razloga za...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.