Četiri nagrade za gimnazijalce na Bios olimpijadi u Rusiji

Izvor: juGmedia, 08.Okt.2018, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri nagrade za gimnazijalce na Bios olimpijadi u Rusiji

Četvoro učenika vranjske Gimnazije „Bora Stanković“, osvojili su jedno prvo i tri treća mesta na 23. Bios olimpijadi u Sankt Peterburgu u Rusiji.

Dušan Ristić iz odeljenja III/6, osvojio je prvo mesto, dok su teća mesta osvojili Aleksa Zdravković (IV/5), Emilija Petković (III/5) i Bogdan Stevanović (IV/5).

Aleksa i Bogdan takmičili su se u oblasti hemije, a Emilija i Dušan su pripremili radove iz biologije.

„Istraživački duh i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << želja da uđu duboko u svet naučnog istraživanja podstakli su ove mlade ljude da studiozno rade i pristupe temama na pravi način i tako daju svoj doprinos nauci“, rekla je direktorka škole Suzana Mišić Stanković.

Program olimpijade ove godine trajao je tri dana.

Prvog dana održana je ceremonija otvaranja, koja se sastojala iz kulturno-umetničkog programa i obraćanja profesora (članova žirija i organizacionog odbora) učesnicima takmičenja.

„Ove godine je preminula Agni Vlavianos Arvanitis, idejni tvorac ovog takmičenja, pa je čitava ceremonija bila u znaku komemoracije. Njena ideja je bila organizovati naučni skup, kome neće prisustvovati samo naučnici već i donosioci odluka (političari), što je u stvari i koncept biopolitike“ objašnjavaju iz vranjske Gimnazije.

Drugog dana je bilo takmičenje tokom koga je veliki broj učesnika iz čitavog sveta predstavio svoje radove uglednim naučnicima i članovima komisije ovog naučnog skupa, dok je trećeg dana usledila dodela diploma i ceremonija zatvaranja.

„Učenici naše škole su osim priznanja i nagrada iz Rusije doneli prelepe utiske koje je na njih ostavio grad Petra Velikog. Ovogodišnji takmičari su rešeni da osnažuju istraživački duh i već imaju ideje za sledeći poduhvat na nekom sličnom takmičenju“, ističe direktorka škole.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.