Izvor: JUGpress.com, 13.Feb.2024, 23:03

Cene starogradnje brže rastu od novih kvadrata

BEOGRAD

Stanovi u Srbiji u četvrtom tromesečju prošle godine, u odnosu na isti period prošle godine, skuplji su 5,75 odsto, saopštio je danas Republički geodetski zavod.

Kako se navodi, u poređenju sa trećim tromesečjem 2023. cene stanova u Srbiji su zabeležile neznatni rast od 0,83 odsto.

Gledano po regionima, cene stanova su porasle u Beogradu 5,79 odsto, u regionu Vojvodine 4,67 odsto, Šumadije i Zapadne Srbije 5,95 odsto, a kao i u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << prethodnih nekoliko kvartala najsnažniji rast cena zabeležen je u regionu Južne i Istočne Srbije i iznosio je 8,16 odsto.

Cene stanova u „novogradnji“, odnosno kupovina od investitora, na nivou Srbije porasle su 5,41 odsto, dok je „starogradnja“ imala veći međugodišnji rast koji je iznosio 5,93 odsto.

Kada se uporedi indeks cena stanova u Srbiji sa indeksima u zemljama Evrope, Srbija je jedna od retkih koja je pokazala veću otpornost prema naglim promenama trenda na tržištu nepokretnosti usled globalnih ekonomskih turbulencija, navodi se u saopštenju.(kraj) Agencije/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inflacija u SAD usporava, skok cena postepeno popušta

Izvor: VOA, 13.Feb.2024

VAŠINGTON — Inflacija u Sjedinjenim Državama usporila je prošlog meseca, ali je ostala povišena, što je najnoviji znak da se skok cena izazvan pandemijom samo postepeno dovodi pod kontrolu. Izveštaj američkog Sekretarijata za rad pokazao je da je indeks potrošačkih cena porastao za 0,3...

Nastavak na VOA...

Ekonomija evrozone stagnirala u četvrtom kvartalu 2023. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2024, 16:08

Ekonomija evrozone je prema prvoj preliminarnoj proceni u četvrtom kvartalu 2023. godine stagnirala u odnosu na prethodni kvartal, objavio je danas Evrostat. Privreda Evropske unije u istom periodu porasla za 0,1 odsto. Nemačka privreda je u četvrtom tromesečju prošle godine kvartalno pala za 0,3...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.