Carinici spremni za početak turističke sezone, ipak budite spremni na povremene zastoje

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Jun.2021, 11:27

Carinici spremni za početak turističke sezone, ipak budite spremni na povremene zastoje

Popuštanje epidemioloških mera i otvaranje granica usloviće i veći broj putnika koji će ovog leta doći u Srbiju, samo proći kroz našu zemlju ili se pak uputiti ka letovalištima u inostranstvu. U vreme godišnjih odmora carinska služba poslovično pojačava aktivnosti i preduzima sve neophodne mere, kako bi putnicima olakšala putovanje.

Na graničnom prelazu Preševo se oseća da turistička sezona polako počinje, pa iako za sada nema zadržavanja, očigledan je >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << veći broj putnika. Tokom poslednja dva-tri dana broj putnika se povećao, ali je to daleko od gužvi koje znaju da se stvore u jeku sezone.

Obično se između 7 i 8 časova ujutru, pa potom i oko podneva, okupi malo veći broj automobila sa turistima koji žele da pređu granicu i tada čekanje traje oko 15-20 minuta. Carinici sa tog prelaza kažu, da se veći broj putnika može očekivati tek kada počne školski raspust u Srbiji, odnosno, krajem ovog i početkom sledećeg meseca.

S obzirom na to da prelaz Evzoni, koji je našim turistima najkraći put do Grčke, i dalje ne radi noću, dosta putnika se odlučuje da put mora krene preko Bugarske, a posebno oni koji putuju turističkim autobusima.

U tom slučaju za izlaz iz zemlje se najčešće koristi granični prelaz Gradina, ili neki od manjih alternativnih prelaza u blizini (prelazi Strezimirovci i Ribarci).

Trenutno se na prelazu Gradina rekonstruiše asfalt na ulazu u Srbiju, pa se za oba smera koristi izlazna strana prelaza na kojoj je asfalt već zamenjen. Uprkos radovima, zadržavanja nema, jer ni na Gradini uobičajne sezonske gužve još nisu počele. Putnički i autobuski saobraćaj se odvija normalno i bez ikakvih zastoja.

Kako letnja sezona odmiče, na svim prelazima, gde god je to moguće, biće otvoren maksimalan broj ulaznih i izlaznih traka, kažu iz Uprave carina.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.