Bukti požar na Staroj planini

Izvor: JužneVesti.com, 27.Okt.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bukti požar na Staroj planini

Požar koji je krenuo na bugarskoj strani Stare planine, kako svedoče očevici, preselio se i na srpski deo granične planine, a po njihovim rečima gori trava i nisko rastinje.

Vetar koji duva ne pogoduje vatri koja se proširila na srpsku stranu planine, ka delu poznatom kao Vražja glava.

Kako kaže Miljan Stojanović iz Toplog Dola koji se nalazi na Staroj planini, požar se i dalje širi planinom.

Gori vatra u najveće. Sa bugarske strane je prešla kod >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nas, ulazi duboko u našu teritoriju. Od Vražje glave ima oko jedan kilometar, tu je borova šuma, ako to zahvati biće opasno. Problem je što je teren nepristupačan, vatrogasci još ne gase požar - kaže Stojanović.

O tome kolika površina je zahvaćena požarom i da li su vatrogasci na terenu nema informacija od nadležnih, a pitanja su poslata MUP-u Srbije i očekuju se odgovori.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BUKTI POŽAR NA STAROJ PLANINI Vatra sa bugarske strane prešla u Srbiju (VIDEO)

Izvor: Blic, 27.Okt.2019

Požar koji je buknuo na bugarskoj strani Stare planine, preselio se na srpski deo granice. Kako prenose Pirotske vesti, žarište požara nalazi se sa bugarske strane Stare planine, ali u zavisnosti od vetra lako može da se desi da se proširi i na naš deo Stare planine.

Nastavak na Blic...

Veliki požar na Staroj planini, sela nisu ugrožena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 11:03

Sreten Savov, iz Štaba za vanredne situacije Pirota, kazao je večeras Tanjugu da je Grad Pirot sve svoje resurse stavio na raspolaganje vatrogasnim snagama koje se bore protiv vatrene stihije na Staroj planini...Savov je kazao da je, nakon celodnevnog obilaska terena, konstatovano da za sada nisu ugroženi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Gore hektari rastinja i šume na Staroj planini, nema uslova za gašenje iz vazduha

Izvor: RTS, 28.Okt.2019

Na Staroj planini od nedelje uveče, na vrhu Kopren iznad sela Dojkinci, gore suva trava i nisko rastinje, a zahvaćen je i deo šume. MUP je saopštio da nema ugroženog stanovništva. . Požar se raširio iz smera Bugarske...Načelnik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.