Stara planina i dalje gori, vatrogasci sa meštanima gase veliki požar

Izvor: JužneVesti.com, 28.Okt.2019, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara planina i dalje gori, vatrogasci sa meštanima gase veliki požar

Požar koji je juče izbio u Bugarskoj i proširio se na srpski deo Stare planine i dalje bukti, a ekipe vatrogasaca su na terenu i pokušavaju da ugase vatru, potvrđeno je Južnim vestima u pirotskom Štabu za vanredne situacije.

Po svedočenju meštana, požar se u toku noći spustio ka selu Dojkinci i strogom rezervatu prirode Arbinje, gde je nepristupačan teren, pa vatrogasna vozila ne mogu da priđu.

Sreten Savov iz Štaba za vanredne situacije koji je u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << toku noći bio na terenu zahvaćenom požarom, kaže da vatra trenutno ne ugrožava kuće i stanovništvo.

Sektor za vanredne situacije je angažovan, stupili smo u kontakt sa predstavnicima mesnih zajednica Topli Do i Dojkinci. Požar je u njihovom ataru, ali je daleko od naselja. Jedinice vatrogasaca su na terenu, puno je meštana i dobrovoljaca koji pomažu, a angažovani su i šumari - kaže Savov.

On je potvrdio da je vatra buknula sa bugarske strane planine, a po njegovim rečima, srazmere požara su velike.

Vatra je poprilično velika i potrebne su velike snage za saniranje požara. Čekamo instrukcije Sektora za vanredne situacije MUP-a - kaže Savov.

Podsetimo, na Staroj planini po svedočenju meštana gori trava i nisko rastinje, a nepristupačan teren otežava gašenje požara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Šume iznad Vranja gore već 3 dana, gašenje otežava nepristupačan teren

Izvor: JužneVesti.com, 28.Okt.2019

Požar koji je izbio u petak popodne, na potezu Čestelina iznad Vranja, pa se proširio prema šumovitom pojasu iznad sela Soderce, ni nakon tri dana nije ugašen, a kako je Južnim vestima potvrđeno iz vranjskog Sektora za vanredne situacije, požar je sada na vrhu planine i nema opasnosti po objekte...Kako...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.