Budžet pokriva manjak za zgradu opštine Medveđa?!

Izvor: JUGpress.com, 27.Dec.2018, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet pokriva manjak za zgradu opštine Medveđa?!

MEDVEĐA

Opštinski odbor pokreta «Dosta je bilo» u Medveđi smatra da je budžet opštine Medveđa za 2019. godinu neodgovoran prema građanima, a da je trošenje sredstava napredno, što se vidi u povećanju izdvajanja za rekonstrukciju zgrade opštine!

“Budžet opštine za 2019-tu godinu je sve samo ne razvojni, podsticajni i primeren potrebama građana Medveđe i ide na ruku čisto populističkim merama krpljenja puteva, kratkoročnog angažovanja ljudi i medijskim manifestacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bez efekata.

Na sednici Skupštine opštine pričalo se o infrastrukturi i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje, dok se zaboravljaju izborna obećanja iz 2015. godine da će dovesti 2 fabrike iz Italije, da će peletara proraditi, da će u Tularu početi prerada drveta. Pitanje zadrugarstva u Medveđi se ne pominje, zaboravljeno je obećanje o radu mlekare na mesto planiranog zatvora, a ni obećanje da će fabrika čarapa proraditi nije ostvarena.

Pokret DJB u Medveđi upozorava građane da vlast neće ostvariti prioritete iako je 2019. godina izborna i da jedino mogu očekivati crne džipove, ćelave kriminalce, obećanja o zapošljavanju na privremeno i javne radove, lanč pakete ili 2000 dinara za glas. Ako budu na vlasti građanima će oduzimati vreme, delove plata i penzije, povećavati poreze i takse, izvršitelji će pleniti pokućstvo i opet će obećavati bolji život, ali za sebe.

Pokret DJB u Medveđi je pre 2 godine usvojio 20 tačaka za razvoj Medveđe, a njega sadašnja vlast kopira, ali bezuspešno jer nema kadrove koji bi radili u interesu građana. Povećanje od 50% za puteve i poljoprivredu je primereno, ali se fokus mora staviti na obezbeđivanjem uslova opstanka mladih na selu. Mere podsticanja rađanja mora biti praćeno ukidanjem plaćanja bebi opreme i hrane, a onda i besplatnim udžbenicima za ionako mali broj dece u školama.

Racionalnom kontrolom troškova u plaćanju tehničke dokumentacije, diskrecionim odlukama predsednika, kao različitih penala, kazni i sudskih sporova moglo je da se uštedi za izgradnju termalnog sistema za zagrevanje objekata u Medveđi i Sijarinskoj Banji. Naš cilj je da se ukine porez na građevinsko zemljište gde žive vlasnici, a da oni koji imaju više stanova budu oporezovani ako ih izdaju.

DJB smatra da budžet mora biti racionalan i predvidiv, a da zgrada opštine Medveđa ne sme biti paravan za izvlačenje novca sa julskih 450 na decembarskih 950 hiljada evra, jer to ne sme biti objekat bahaćenja i stavljanja prsta u oči građanima koji jedva preživljavaju”, navodi se u saopštenju pokreta Dosta je bilo.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.