Izvor: JUGpress.com, 26.Mar.2023, 20:45

„Brankovo pero“ Jovani Glidžić i Jovanu Antiću  

NIŠ

Osnovna škola „Branko Miljković“ je u Pozorištu lutaka proslavila Dan škole i obeležila 52. godine svog postojanja kao i 12 godina  trajanja literarnog konkursa “Brankovo pero”. Konkurs škola raspisuje  u znak sećanja na pesnika čije ime jedina u Srbiji nosi, s ciljem da Branka vrati u školske klupe. Kreator konkursa i zaslužna da on živi i traje duže od jedne decenije je  bibliotekarka škole Dragana Pešić Glavašević kaže da je ove godine stiglo stotinak >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << radova iz cele Srbije, ali i iz Podgorice i Herceg Novog što konkursu daje međunarodni karakter.

                    „ Najveći odaziv je učenika iz Niša, što posebno raduje, jer pišući za “Brankovo pero”, na Miljkovićeve teme, najbolje mu se odužujemo što je pesmom proslavio naš grad“, kaže Dragana Pešić Glavašević .

                         Konkurs je tradicionalno podeljen u dve kategorije, za učenike od prvog do četvrtog razreda i za učenike od petog do osmog razreda. Učenici mlađih razreda ove godine su pisali na temu  „Izmišljanje sveta“, a stariji su za temu imali  „Suza izdubila linije na dlanu“.

                         Dobitnik “Brankovog pera 2023.” u kategoriji od 1  do 4 razreda je Jovan Antić, učenik trećeg razreda OŠ “Dušan Radović” iz Niša. Druga nagrada pripala je Jelisaveti Lukić iz OŠ „Veljko Đuričanin“ iz Jarkovca, a treću nagradu je osvojila Hana Stanojević iz OŠ „Dimitrije Todorović-Kaplar“ iz Knjaževca.

                       U kategoriji učenika od 5 do 8 razreda „Brankovo pero“ pripalo je Jovana Glidžić, učenici OŠ „Stefan Nemanja“ u Nišu.Druga nagrada je pripala Mini Đurić iz OŠ „Ivo Andrić“ u Nišu, a trećepalsirana je Lena Ranđelović iz OŠ „Branko Miljković“ u Nišu.

                      Glavna  nagrada statuete “Brankovo pero” za obe kategorija rad su diplomiranog vajara Radovana Đošića.

                     „Raduje činjenica da “Brankovo pero” postojano ispisuje nove stranice đačkog pesništva, a sa njim Miljkovićeva poezija kao nadahnuće traje“, ističe Dragana Pešić Glavašević.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.