Božić - najveći i najradosniji hrišćanski praznik

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jan.2021, 12:17

Božić - najveći i najradosniji hrišćanski praznik

Pravoslavni vernici 7. januara proslavljaju Božić - rođenje Isusa Hrista, praznik koji se smatra jednim od najradosnijih i najvećih hrišćanskih praznika. Proslavljanje Božića počinje od Badnjeg dana kada se badnjak unosi u kuću, a karakteristični običaji na ovaj dan, poput slame, Božićne česnice, pečenice, položajnika i svečanog pozdrava “Hristos se rodi - Vaistinu se rodi” su vezani isključivo za ljudsko pouzdanje u Boga.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Kakva će nam biti godina prema narodnim vjerovanjima

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jan.2021

Vjernici Srpske pravoslavne crkve širom svijeta danas slave Božić, jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika kojim se slavi rođenje Isusa Hrista. Ovaj praznik pada u zimu, pa se najčešće Božić vezuje sa obilnim snijegom i padavinama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.