Blace: Plastenici sa opremom za 19 žena vlasnica poljoprivrednih imanja

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Okt.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blace: Plastenici sa opremom za 19 žena vlasnica poljoprivrednih imanja

Lokalna samouprava Blace u saradnji sa Agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, potpisala je ugovore o dodeli 19 plastenika sa svom pratećom opremom ženama nosiocima poljoprivrednih gazdinstava u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“. Cilj dodele plastenika je osnaživanje i ekonomsko jačanje porodice u ruralnim sredinama.

Ceremoniji dodele, prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << su: Saša Solujuć, menadžerka UN Woman agencije a u ime lokalne samouprave Suzana Veljović, zamenica predsednika opštine Blace i Julijana Jovanović, načelnik Opštinske uprave, sa svojim saradnicima.

Plastenici koji se dodeljuju imaju 60m2 prostora i 2 m visine, a dodeljuju se sa svim elementima, sistemom za navodnjavanjem i višegodišnjom folijom i treba da posluže razvoju ženskog preduzetništva u oblasti poljoprivrede na teritoriji opštine Blace.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.