Belopalančani se zadužuju 128 miliona dinara zbog obnove fabrike i smanjenih prihoda

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2020, 15:19

Belopalančani se zadužuju 128 miliona dinara zbog obnove fabrike i smanjenih prihoda

Zbog, kako kažu, smanjenja lokalnih prihoda, ali i finansiranja rekonstrukcije oronule fabrike koja se daje stranom investitoru, Opštinsko veće Bele Palanke predložilo je odbornicima da se lokalna samouprava zaduži kreditom od 128 miliona dinara.

Većnici su na prvoj sednici nakon uvođenja vanrednog stanja dali saglasnost na odluke o završnom računu budžeta opštine Bela Palanka, a usvojena je i odluka o drugom rebalansu budžeta opštine za ovu godinu.

Kao glavne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tačke na Veću razmatrane su odluke o kratkoročnom i dugoročnom zaduženju budžeta opštine.

Predsednik Opštine Goran Miljković kaže da se mnogi aktuelni projekti privode kraju i započinju se novi, pa je potrebno obezbediti učešće opštine.

Opština se kratkoročno zadužuje 28 miliona dinara jer su, kako je rekao Miljković, u vanrednom stanju obezbeđeni paketi pomoći za najugroženije kategorije stanovnika.

Zbog smanjenja lokalnih prihoda usled uvođenja vanrednog stanja, a po preporuci Ministarstva finansija, opštine i gradovi imaju mogućnost da se kratkoročno zaduže. Dugoročno zaduženje odnosi se na sprovođenje kapitalnog projekta, odnosno rekonstrukciju bivše fabrike Femid zbog otvaranja nove fabrike za proizvodnju auto-delova - rekao je Miljković.

Zbog rekonstrukcije oronulog objekta, koja je već krenula, Opština će se se zadužiti za još 100 miliona dinara.

U interesu Bele Palanke i svih naših sugrađana je da uspešno realizujemo ovaj projekat i otvorimo nova radna mesta. Do kraja juna očekuje se završetak radova na rekonstrukciji objekta gde će novi investitor TGRS uposliti 100 Belopalančana - obećava Miiljković.

Podsetimo, u Pirotskom okrugu pre Belopalančana, usled smanjenja prihoda zbog vanrednog stanja zadužila se i Opština Dimitrovgrad sa 44,5 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.