Izvor: JUGpress.com, 25.Jan.2021, 10:32

Belgorodski državni tehnološki univerzitet V.G. Šuhov : Vrata otvorena za studente iz Srbije

NIŠ

 Belgorodski državni tehnološki univerzitet V.G. Šuhov, jedan je od ruskih univerziteta čija su vrata širom otvorena za studente iz Srbije u okviru programa Besplatno studiranje u Rusiji. “Tehnolog” je popularno i omiljeno mesto za studentske i prijateljske susrete, u okviru kojeg radi i Institut Srpskog jezika i komunikacije, koji jedinstvena privilegija za studente sa Balkana, jer tu studenti uvek mogu pronaći podršku, pomoć, učestvovati u kulturnim i drugim manifestacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ili jednostavno svratiti na šoljicu razgovora kada se zažele svog jezika i sunarodnika. Zainteresovani kandidati mogu da se jave na  #Serbskiй_resursnый_centr i upoznati se sa celom procedurom ili da pišu  na nemanja.vukcevic75@gmail.com.Studentski život je jedan od najzanimljivijih perioda u čovekovom životu, zgrabite priliku, poručuju sa ovog Univerziteta.

U sastavu Državnog univerziteta V.G. Šuhov nalazi se 9 fakulteta i 42 katedre, na kojima studenti stiču teorijsko i praktično znanje u savremenim naučnim laboratorijama. Arhitektura, dizajn, građevinarstvo, tehnološka oprema i mašinstvo, energetika, informacione tehnologije i sistemi upravljanja, ekonomija i menadžment, hemijska tehnologija, ili saobraćajno-tehnološki fakultet.

                        “Neke od prednosti obrazovanja na Univerzitetu Šuhov su: jaka naučna škola i inovativna tradicija, zahvaljujući kojoj naši studenti dobijaju aktualno, a ne zastarelo znanje, direktne veze sa industrijom i poslovnim sektorom, zahvaljujući kojoj studije imaju praktični fokus, a diplomcima je lakše da se zaposle, snažna materijalna baza, univerzitet ima svoj centar za obuku stranih državljana, gde će naši budući studenti moći da savladaju ruski jezik za samo godinu dana”, kaže Viktorija N. Rjapuhina, direktor Instituta za srpski jezik i komunikacije.

                      Univerzitet je rangiran među najbolje tehničke univerzitete u Rusiji i jedan je od retkih koji ima svoj kampus. Diploma univerziteta je priznata u inostranstvu, mnogi smerovi su međunarodno akreditovani. Nalazi se u evropskom delu Rusije. Skoro 40 odsto  studenata dolazi iz drugih zemalja. Svim studentima izdaje se dodatak diplomi evropskog tipa na engleskom jeziku.

                         Kampus Univerziteta jedan je od najvećih i najudobnijih u Rusiji. To je čitav grad sa sopstvenim parkom. Univerzitet ima svoj stadion, dva bazena, dve teretane, teniske terene, igrališta, teretane na otvorenom, strelište i mnoštvo drugih sportskih terena. Strani državljani ovde dobijaju registraciju u mestu boravka. U kampusu je uveden brzi internet. U zgradama studentskih domova nalazi se servisni centar i studentska klinika. Jelovnik trpezarije predstavlja kuhinju naroda sveta, uključujući i balkansku kuhinju.

                    “Učenika smatramo apsolutnim prioritetom u našem radu. Shvatamo da je univerzitet namenjen studentima, a ne studenti univerzitetu. Stoga se trudimo da pomognemo svestrani razvoj ličnosti i profesionalni razvoj naše omladine. Mnogo aspekata naših aktivnosti određuje upravo studentska uprava. Pozivamo vas da odaberete naš univerzitet i postanete visoko kvalifikovani i uspešni specijalista”, ističe Viktorija N. Rjapuhina u razgovoru za sajt Srpska istorija.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.