Ara prodaje svoje rokenrol uspomene i pomaže kamp za decu bez roditelja

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jul.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ara prodaje svoje rokenrol uspomene i pomaže kamp za decu bez roditelja

Nišlija Dragan Aranđelović Ara, najpoznatili ljubitelj muzike, koji je godinama držao i čuvenu muzičku radnju Happy house, rešio je da proda ulaznice za koncerte, set liste, majice, postere, kataloge i ostale predmete koje je decenijama prikupljao na koncertima širom Evrope. Humanitarna izložba održaće se od 3. do 13. avgusta u Sinagogi, a sav novac od prodatih stvari namenjen je za decu bez roditeljskog staranja koje Džedajski pokret vodi na letnji kamp na Vlasinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Neke majice i nisu na prodaju; Foto: V. M. R. Jedan zid Galerije Sinagoga biće namenjen Rolingstonsima, koje je gledao čak 10 puta, a svoj ugao imaće i Čupin memorijal koga Ara smatra najvažnijim doprinosom Nišu.

Biće mesta i za artefakte sa koncerata domaćih izvođača, a i Nišvil će biti deo izložbe. Posebno mesto na izložbi "Koncertni artefakti" imaće i britanski bend Jes.

To je grupa koja je meni najdraža. Tu su predmeti sa prvog koncerta koji sam čekao 25 godina da vidim u Budimpešti, a tu su i fotografije sa poslednjeg koji sam gledao u Padovi 2016. godine - navodi.

Ljubitelji rokenrola i drugih žanrova, fanovi i svi posetioci moći će da kupe mnogo toga od skoro 600 predmeta, prikupljenih na oko 250 velikih koncerata na kojima je bio ovaj niški zaljubljenik u muziku. Na mnogim koncertima bio i na spisku; Foto: V. M. R.

Među njma i originalne set liste sa nastupa mnogih svetskih zvezda. Ipak, cilj mu je da ljudima prenese atmosferu sa tih nastupa, prikupi novac za decu i da edukuje ljude.

Bitno je da ljudi vide da postoji nešto drugo što nisu ni Pink, ni Farma ni Zadruga ni Maja Berović ni ostalo, nego i nešto što su Brus Springstin, Rage against the machine, U2 i tako dalje i da deo toga, te atmosfere sa koncerata je preneseno u naš grad - kaže Aranđelović.

Prvu majicu mu je, priseća se, donela sestra još 1971. godine iz Grčke. Odtad ih je prikupio nebrojano, od nekih se ipak ne rastaje, a mnoge je i izgubio.

Sestra mi je donela majicu sa čuvenog koncerta Vudstok iz 1969. godine i nosio sam je i ljubomorno čuvao, ali sad više ne znam ni gde je - navodi.

Svoje uspomene ipak je rešio da unovči i time pomogne organizaciju kampa Sila prati hrabre na Vlasini, koji za decu bez roditelja organizuje niški Džedajski pokret.

Kako navode organizatori, na Vlasinu će otići dvadesetoro dece, gde će učiti kako da pišu CV, osnove poslovne komunikacije i razvijanje ideja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Dragan Aranđelović Ara – 45 godina koncerata na humanitarnoj izložbi

Izvor: Megafon.co, 25.Jul.2019

Dragan Aranđelović Ara skoro 45 godina obilazi koncerte i skuplja majice i ostale uspomene sa njih.  Uz pomoć Udruženja Marker, Sekretarijata za kulturu Niša i Narodnog muzeja, sada je odlučio i da ih izloži. Od 3. do 13. avgusta u Sinagogi, njegove majice, karte, originalne set liste i katalozi...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.