Amfilohije suspendovao Božiju volju i krstio trans-osobu (sa nedovršenom donjom operacijom)

Izvor: KMnovine.com, 05.Nov.2019, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije suspendovao Božiju volju i krstio trans-osobu (sa nedovršenom ''donjom operacijom'')

U Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici obavljeno je prvo krštenje ''trans osobe'' i to uz blagoslov mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija Radovića, piše portal "Srpsko ujedinjenje"



   
Mitropolit Amfilohije je istaknuti papista i ekumenista, ideologijama koje negiraju pravoslavlje i pravu veru u Boga    

Predsednica LGBT Foruma Progres Bojana Jokić javnosti je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << da je u pitanju Vuk, ''trans momak koji još uvijek nije kompletirao cjelokupnu tranziciju''.

"Veoma sam srećna i ponosna jer se moj dragi prijatelj Vuk krstio. Mitropolija crnogorsko -primorska, uz blagoslov mitropolita Amfilohija, pokazala mu je raširene ruke. Vuku u krštenici stoji ime koje je sam izabrao, a ne ono koje mu je dodijeljeno rođenjem", kazala je Jokić.

Prema njenim rečima, Crna Gora onemogućava promenu imena i rodnih oznaka u zvaničnim dokumentima, dok se ne kompletiraju sve faze procedure prilagođavanja pola rodu.

– Od hormonske terapije, sa svim propratnim operacijama. Glavni proces tranzicije je donja operacija. Ona još uvijek važi za krucijalnu u poimanju promjene pola, pojasnila je Jokić.

– Krštenje prve trans-osobe u Crnoj Gori je istorijski događaj, posebno što zvanična Crna Gora, uz sve težnje ka euro-atlanskim integracijama, transrodnim osobama onemogućava potvrdu identiteta, ponekad i po nekoliko godina, kaže Jokić.

Ona navodi da je, sa druge strane, Mitropolija, ovim simboličnim korakom, napravila ''nevjerovatno progresivan korak prihvatanja i potvrde identiteta često najugroženijih među nama''!
– Ovaj nevjerovatan potez Mitropolije crnogorsko-primorske malo je ko očekivao. Često se u našoj zemlji potencira nazadnost religijskih institucija, ali kako kaže Jokić, jučerašnji događaj dokazao je upravo suprotno.

– U ovom slučaju crkva je pokazala da je spremna za zagrljaj, za svu svoju djecu, kaže Jokić.

Komentar od crnogorsko – primorskog mitropolita Amfilohija i bilo koga od novotaraca iz administracije Mitropolije sa sjedištem na Cetinju, ne može se dobiti.

U Crnoj Gori je, izgleda, ''suspendovan'' Bog. Iako je ljudska sreća i patnja u njegovoj vlasti i plod njegove volje, makar tako uči Pravoslavna crkva, u Mitropoliji su izgleda rešili da uvedu ubitačnu novotariju – Bog ne određuje pol, nego ekumenisti, evrofanatici, evroatlantisti, oni koji papu smatraju ''drugim plućnim krilom'' i novotarci koji prihvataju progresivnu ''donju operaciju''.


Bruka i sramota!

Avaj, avva Justine! Gde su Srbi?

Mnogo je bivših Srba!

POGLEDAJTE VIDEO:

 






KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: Srpsko ujedinjenje    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Mitropolit #Amfilohije #Blagoslov #Transrodna #Osoba #LGBT #Krštenje #Izdaja #CrnaGora #kmnovine

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.