Izvor: JUGpress.com, 28.Nov.2020, 11:06

Američki magazin Forbs preporučio turistima: Posetite Srbiju i carski grad Niš

NIŠ

Američki biznis magazin “Forbs” uvrstio je Srbiju na listu pet evropskih desetinacija koju treba posetiti odmah posle pandemije. Na listi gradova i  mesta koja Forbs preporučuje nalazi se i Niš,  “ rodno mesto rimskog cara Konstantina Velikog”, nazivajući ga važnim istorijskim gradom.

“Tokom posete Nišu osetiće našu toplinu, naš merak, probaće burek i roštilj. Arheološko nalazište Medijana posle 10 godina otvoriće svoja vrata za posetioce i pružiti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << priliku da se vide mozaici i prostor gde je rođen car Konstantin. To će ujedno biti i ulaznica za pravu turističku mapu sveta”- kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja i najavli da će Niš već od proleće biti spreman da primi prve turiste i pozvala da sve da po završetku  epidemije korena virusa posete carski grad na jugu Srbije.

                              Spomenici u Nišu biće obeleženi i lako će moći da se stigne do njih, dodala je gradonačelnica.

                            “ Niš je grad u kome nikada nije dosadno, odiše lepotom prirode a Niška banja i Sićevačka klisura su mesta koja svakako treba posetiti. Odavde će u svakom slučaju poneti lepe uspomene”, kazala  je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                              Ona je naglasila da neće biti teško da se stigne do Niša zahvaljujući niškom Aerodromu i novim auto putevima koji su Niš približili Evropi i ostatku sveta.

                               Na listi gradova i mesta koje treba obavezno posetiti u Srbiji pored Niša Forbs preporučuje  i  Novi Sad i Beograd.Poznati magazin preporučuje  Ribarsku banjo i Vrnjačku Banju.

                                “Banje sa prirodnim toplim izvorima, svetske klase hiljadama godina privlače posetioce širom Evrope, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja ističu se kao dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor. Pored umirujućih izvora, Srbija obiluje i istorijskim gradovima, počev od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, severnog grada koji je zbog svog istorijskog značaja dobio nadimak Atina Srbije. Naravno, nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu, glavnom gradu nacije. Beograd, jedan od najstarijih gradova u Evropi, prepun je istorijskih ruševina, kao i živopisne scene pića i obroka”, navodi se u tekstu Forbsa.

                          Forbs  je američki  biznis magazine sa sedištem u Džerzi Sitiju. Objavljuje originalne članke o finansijskim, industrijskim, investicionim i marketinškim temama. Izveštava i o povezanim temama kao što su tehnologija, komunikacije, nauka i pravo.  Glavni konkurenti Forbsa u nacionalnoj kategoriji poslovnih časopisa su Fortjun i Blumberg biznisvik.

                        Magazin je veoma poznat po svojim listama i rangiranjima, uključujući liste najbogatijih Amerikanaca i rangiranje vodećih svetskih kompanija.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

"SRPSKA ATINA I BANJE SVETSKE KLASE": Srbija zvanično u TOP PET evropskih destinacija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020

Srbija je, po oceni časopisa Forbs, ušla u prvih pet destinacija za posetiti posle korone..Ugledni američki magazin "Forbs" uvrstio je Srbiju na listu pet evropskih zemalja koje treba posetiti posle pandemije. Izdvojeno je nekoliko lokacija za koje se smatra da su posebne...Reporter Forbsa preporučuje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.