Američka vlada finansira izgradnju zgrade za osobe sa invaliditetom

Izvor: juGmedia, 16.Feb.2015, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka vlada finansira izgradnju zgrade za osobe sa invaliditetom

PIROT – Krajem aprila počeće radovi na izgradnji zgrade za osobe sa invaliditetom u Pirotu čiju izgradnju finansira Vlada SAD

Član Opštinskog veća Sreten Savov podsetio je da su Sporazum o izgradnji zgrade za osobe sa invaliditetom u Pirotu potpisali su prošle godine predsednik opštine Vladan Vasić i potpukovnik Šon Long, šef Kancelarije za vojnu saradnju u Ambasadi SAD u Beogradu.

Savov dodaje da že udruženja i organizacije osoba sa invaliditetom dobiti trajni >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << smeštaj u novoj zgradi koja će biti izgrađena na uglu Kozaračke i Molijerove ulice u Pirotu.

„Opštinske organizacije Saveza slepih i slabovidih i gluvih i nagluvih osoba rade u veoma lošim uslovima u starim prostorijama, Udruženje osoba sa hendikepom’’Feniks’’ nema svoje prostorije a Udruženje mentalno nedovoljno razvijenih lica radi u Školi dece sa posebnim potrebama ‘’Mladost’’ u jednoj prostoriji. Reč je o organizacijama sa dosta članova koje nemaju adekvatne uslove za rad, edukaciju i zabavu ovih osoba. Na ovaj način ćemo uz pomoć Američke vlade rešiti njihove probleme.Završetak izgradnje zgrade se očekuje na jesen- rekao je Savov.

Sekretar Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih lica Branko Kostić kaže da se raduju izgradnji ove zgrade koja i njima puno znači.

Za ovu i zgradu u Sopotu, Američka Vlada će izdvojiti 750. 000 dolara. Od tog iznosa, polovinu sredstava dobija opština Pirot. Opština Pirot obezbedjuje plac i neophodnu infrastrukturu. Opština Pirot je ranije saradjivala sa Odeljenjem Američke vojske pri Ambasadi SAD-e koje je finansiralo rekonstrukciju Osnovne škole u Poljskoj Ržani kraj Pirot

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

SAD finansira zgradu za osobe sa invaliditetom

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Feb.2015, 13:54

Krajem aprila počeće radovi na izgradnji zgrade za osobe sa invaliditetom u Pirotu koju finansira Vlada SAD, izjavio je član Opštinskog veća opštine Pirot Sreten Savov..Sporazum o izgradnji zgrade za osobe sa invaliditetom u Pirotu potpisali su prošle godine predsednik opštine Vladan Vasić i...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.