Izvor: JUGpress.com, 22.Jan.2020, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD u Bujanovcu: Stabilnost najvažnija

BUJANOVAC

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri danas je u Bujanovcu razgovarao sa predsednikom te opštine Šaipom Kamberi o situaciji u opštine.Godfri je rekao da je jug Srbije ,, bitan region ove divne zemlje i ovde sam dočekan veoma toplo,,.

Izazovi sa kojima se susreće su zaista veliki i važan deo njihovog rešavanja je aktivni dijalog sa Beogradom kao i aktivno učešće u izbornom procesu. Mi prepoznajemo probleme u ekonomskom smislu sa kojima se gradjani susreću >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i smatramo da je ekonomska integracija regiona veoma važna da bi on išao napred, rekao je Godfri.On je rekao i da, ,,kako bi ovaj region ima šansu on mora da ima stabilnu budućnost,,,, Što je više stabilnosti ovde to će biti bolje za tržište i dolazak investitora,, rekao je Godfri.

Kako bi ovaj region

Kamberi je rekao da današnja poseta pokazuje da je Sjedinjenim američkim državama stalo do stabilnosti ovog regiona, do prosperiteta i boljeg života za sve gradjana.,,Imali smo konstruktivan razgovor o odredjenim pitanjima, pre svega o integraciji Albanaca u državne institucije, o na ekonomsko jačanje ovog regiona , priznavanje diploma, udžbenika na albanskom jeziku ali takodje i ono što je ključno za očuvanje ovog regiona, očuvanje stabilnosti i bezbednosti . Preševska dolina je ključna za mnogo širi region i zato je na nama obaveza  da se zajednički zapaženo i kreirano tu stabilnost,, rekao je  Kamberi. (Kraj) ljs

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.