Izvor: JužneVesti.com, 17.Dec.2019, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksić: “Jovanjica” je proizvodila marihuanu uz logistiku i podršku države

Finansijska podrška državnih agencija, posete ministara i visokih funkcionera, odlazak u inostranstvo kao deo državne delegacije, sumnja na umešanost službenika MUP i Vojske, samo su neke od činjenica koje navode narodnog poslanika i potpredsednika Narodne stranke na zaključak da se na plantaži “Jovanjica” nadomak Novog Sada proizvodila marihuana uz podršku države.

Krajem novembra otkrivena je ova plantaža marihuane koja se prostirala na više od 10 hektara, a u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kada je policija ušla na posed, zatečeno je 650 kg marihuane spemne za prodaju i još 4 tone sirove biljke.

Aleksić je najglasniji opozicionar koji govori o aferi “Jovanjica”, a kako kaže, čitav slučaj je otkrivan zahvaljujući poštenim policajcima i inspektorima koji još rade u MUP-u, ali i zahvaljujući ratu koji, kako tvrdi, vode Nebojša Stefanović i Andrej Vučić.

Policajci su godinama unazad znali za tu plantažu i kako to sve tamo funkcioniše, ali oni nisu mogli da dobiju nalog zbog logistike i podrške koje je imao vlasnik plantaže Predrag Koluvija, koji nosio policijsku značku sa sobm i imao rotacije na autu. Onda su oni osmislili da to bude kao zaustavljanje u saobraćaju, pa su dalje tražili nalog za pretres. Oni iz vrha policije koji su možda i mogli, to nisu sprečili zbog sukoba Vučić - Stefanović - kaže Aleksić.

Narodni poslanik zaključuje da će aktuena vast biti upamćena kao vlast sa najvećim brojem afera, a da je “Jovanjica” samo jedna od njih.

Da je plantaža na kojoj se proizvodila droga imala podršku države govore i finansijski podaci.

Taj čovek je dobijao godinama unazad podršku države. Dobio je od Agenciju za osiguranje i finansiranje izvoza 3,9 miliona evra kreditne podrške za izvoz u zadnje 3 godine. Igrom slučaja ili ne predsednik koji se pita za odobravanje sredstava je funkcioner SNS na Čukarici i dobar prijatelj sa ocem Aleksandra Vučića, Anđelkom - kaže Aleksić.

Uz informaciju da je uhapšeni Koluvija navodno prvo pozvao telefonom brata Aleksandra Vučića, Andriju kako kaže Aleksić, jasno je da iza svega stoji država.

Da bi ova afera bila procesuirana neophodna je reakcija Tužilaštva, a već postoji i krivična prijava protiv braće Vučić koju je podneo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kakva je odluka SzS o izlasku na izbore, šta evropalramentarci kažu na sve ove afere i zbog čega je Narodna stranka u Nišu u povereništvu, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.