Actavis upisao i šestu  pobedu savladavši  Šabac  u gostima

Izvor: juGmedia, 03.Feb.2015, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Actavis upisao i šestu pobedu savladavši Šabac u gostima

NIŠ – Košarkašice Aktavis akademije iz Leskovca ostvarile su i šesti trijumf u jedinstvenoj kadetskoj ligi Srbije.

Leskovčanke su u meču 9. kola kao gošće savladale Šabac rezultatom 61:60 (13:15, 11:17, 11:18, 26:10) i ostavile domaći tim bez pobede.

Gošće su većim delom vodile, u prvom poluvremenu imale rezultatsku prednost od 8. poena razlike , u jednom trenutku u trećom četvrtini je bilo i 15 poena (35:50), ali košarkašice iz >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Leskovca se nisu predale, borile su se do poslednje sekunde, igrale su veoma hrabro i pokazale da su među tri najboljih ekipa u ovoj ligi.

Poslednju četvrtinu su pobedile sa (26:10) i pobeda je bila zaslužena. Aktavis je pobedu obezbedio u finišu četvrte četvrtine kada je napravio seriju 10:1 i u poslednjoj minuti stigao do pobede 61:60. Ova je utakmica bila derbi kola jer su igrale trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa u ovoj ligi.

Ovom pobedom Actavis Akademija se učvrstila na treće mesto i obezbedila plasman na finalni turnir prvenstva Srbije među četiri najboljih ekipa u Srbiji i borbi za medalju.

Marija Ilić je ponovo bila briljantna, ovog puta je napravila indeks 38, sa 21 poena i čak 28 skokom. Na utakmici su se istakle: Milica Stojanović sa 15 poena (5 osvojenih), 10 je ubacila Filipović, 7 Jovanović, a 6 poena Katarina Pavlović. Kod domaćina Jokić Dragana je postigla 20 poen (9 skokova, 6 asistencija), Daskalović 19, (4 skokova), a Jelić Tijana 4 (12 skokova).

„Aktavis u narednom kolu dočekuje Partizan iz Beograda u novom derbiju i očekujemo da će doći veliki broj navijača koji će podržati ove mlade i veoma talentovane kosarkasice, kazao je trener Vladan Stojljković.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.