16 medalja za Klub borilačkih sportova  Naisus

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Maj.2023, 17:34

16 medalja za Klub borilačkih sportova Naisus

Klub borilačkih sportova „Naisus“ je uzeo učešće na ovogodišnjem Asteriks KUP-u. Tom prilikom je osvojeno 16 odličja – 9 zlatnih, 4 srebrna i 3 bronzana. KBS Naisus je podigao i pehar za 3.mesto u formama.

Niški „Čair“ ugostio je preko 1.500 takmičara iz 120 ekipa i preko 25 zemalja. Pored Srbije kao domaćina, učestvovali su i: Austrija, BiH, Bugarska, Velika Britanija, Grčka, Egipat, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Nemačka, Portugalija, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Republika Srpska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Turska, Ukrajina, Francuska, Havaji, Holandija, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Švedska.

Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): Nebojša Anđelković (trener), Maksim Nikolić, Teodor Mitić, Ilija Stojanović, Jelena Stevanović, Jana Milenković, Ilija Ničić, Ljiljana Nikolić, Lena Veljković, Vera Jovanović,  Veljko Ristić, (red niže) Pavle Kostić, Teodora Petrović, Lazar Jovanović, Vasilije Petrović, Uroš Đorđević, Lena Gudžić, Stefan Rašković

     Ekipu KBS Naisus-a (galerija) ovog puta činili su:

     Formaši su kao i obično vrhunski odradili posao. Počevši od Vere Jovanović i Teodora Mitića pa sve do Lene Veljković i Jelene Stevanović. Vera i Teodor su bili neprikosnoveni kako pojedinačno, tako i u paru. Ljiljana Nikolić uspela je da se popne na sam vrh pijedestala. Iza sebe je ostavila veoma dobre Charitoula Chatzicosma i Stavroula Chouliara (TC Megas Alexandros Xanthi). Lena i Jelena su bile u istoj kategoriji. Lako su savladale Ivana Stoyanova (TC Cho Elite taekwondo NYC-Razlog) iz BugarskeZa vrlo malo je Jelena bila bolja od Lene i time osvojila zlatno a Lena srebrno odličje.

 

      Ljiljana Nikolić nije uspela da se okiti medaljom i u borbama. Prva prepreka joj je bila Agapi Roukou (A.C. Taekwondo Ioanninon WTF). Iako se dobro držala, u trećoj i odlučujućoj rundi je Grkinja bila bolja a kasnije i osvojila zlatnu medalju. Ilija Stojanović se ovog puta skoncentrisao na borbe. Iako mu je ovo prva borba u životu, uspeo je da izađe na kraj sa svojim protivnicima. Prvo je dobio Marka Jovanovića (TK Broj 1 – Kragujevac) a zatim i Bugarina Alexander Blagoev (TC Cho Elite taekwondo NYC-Razlog). Osvojivši svoju prvu zlatnu medalju u borbama, pravi dobru uvertiru pred naredno državno prvenstvo.

     Nakon uspeha na Otvorenom prvenstvu Milenium, Stefan Rašković bio je odličan i u Nišu. Rešivši da ponovi utisak sa pomenutog takmičenja, nizao je pobedu za pobedom.

     Najmlađi takmičari su ponovo bili na visini zadatka. Lazaru Jovanoviću je prevelika želja za pobedom pojačala pravljenje iste greške. Iako je i sudija uticao na ishod, ovog puta je morao da se zadovolji bronzanom medaljom izgubivši od čeha Filip Petrik (TC Lacek O.S.). U istoj kategoriji je nastupio po prvi put i Uroš Đorđević. Nakon pobede nad Ivanom Gosevim (TK Te-Maks – Makedonija), u finalu se našao sa čehom Filipom. Ipak je iskustvo Filipa bilo odlučujuće u trećoj rundi, te je Uroš osvojio srebrno odličje. Vasilije Petrović je bio neprikosnoven jer je pobedio sa lakoćom poput veoma iskusnog borca.

     U ekipnom poretku postignuti su sledeći plasmani:

    Osvrt na takmičenje i uspeh na istom, napravio je i trener Kluba.

     Sa takmičenjima će se nastaviti u zavisnosti od Grada i finansiranja. Veliko je pitanje da li će KBS Naisus nastupiti na Evropskom školskom prvenstvu borilačkih igara (30.-31.maj) i državnom prvenstvu za kadete (03.jun). Oba pomenuta takmičenja biće održana u Beogradu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.