Žandarmerija uklonila barikadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2012, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmerija uklonila barikadu

BEOGRAD, KOSOVSKA MITROVICA -

Pripadnici Žandarmerije uklonili su, u noći između srede i četvrtka, barikadu u međuzoni na prelazu Jarinje koju nisu postavili građani sa severa Kosova već su na njoj dežurali pripadnici desničarskog pokreta 1389.

Blic piše da od jedan sat posle ponoći, pripadnici Žandarmerije kontrolišu taj deo puta, a saobraćaj će od Rudinice usmeravati na, sada odblokirani prelaz Jarinje.

Građani sa severa Kosova mesecima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koriste alternativne puteve za odlazak u centralnu Srbiju zbog odluke Prištine da na administrativne prelaza Brnjak i Jarinje postave svoje carinike i pogranične policajce.

Za predstavnike Kfora prelazi su i ranije bili otvoreni za saobraćaj, ali Srbi preko njih nisu prelazili, ne samo zbog barikada na putu već zbog bojkota i neprihvatanja jednostranih poteza vlasti u Prištini.

Na drugom administrativnom prelazu Brnjak Srbi su u međuzoni postavili barikadu od zemlje, drveća i vozila i na tom delu teritorije saobraćaj se obavlja zaobilaznim putevima.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.