Uhapšen Zvonko Veselinović

Izvor: RTS, 20.Dec.2011, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Zvonko Veselinović

Biznismen sa Kosova Zvonko Veselinović i njegov brat Žarko uhapšeni su na Kopaoniku, saznaje RTS. Veselinovića će policija saslušati u Kraljevu.

Braća Veselinović, Zvonko i Žarko, uhapšeni su na Kopaoniku i biće saslušani u Kraljevu, saznaje RTS. Veselinovići uhapšeni zbog sumnje da su se bavili kriminalnim aktivnostima.

Osim braće Veselinović, na Kopaoniku su uhapšene još dve osobe, čiji identitet još nije poznat. 

Razlozi za hapšenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne bi trebalo da imaju veze sa izjavom komandanta Kfora Erharda Drevsa koji ih je pre nedelju dana označio kao glavne organizatore nereda na prelazima Jarinje i Jagnjenica, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu za KiM.

Kako kažu u Ministarstvu, srpska policija nema nadležnost da vodi istrage za događaje koji su se desili na teritoriji Kosova i Metohije, a o hapšenju Veselinovića obavešten je specijalni tužilac za organizovani kriminal.

Istovremeno, iz Kfora je saopšteno da su zadovoljni vešću o hapšenju braće Veselinović, ali nisu želeli da komentarišu taj događaj.

"Mogu jedino reći da smo mi u Kforu zadovoljni. Dalje ne želimo da komentarišemo, jer se ne radi o slučaju u nadležnosti Kfora", rekao je Tanjugu portparol Kfora Uve Novicki.

Komandant Kfora Erhard Drevs nedavno je optužio Zvonka Veselinovića i njegovog brata da su organizovali i učestvovali u incidentima na Jarinju i Jagnjenici, a Euleks je protiv Veselinovića pokrenuo istragu.

Drevs je rekao da Kfor ima snimke dešavanja na barikadama i da su ti snimci prosleđeni su Euleksu, koji blisko sarađuje sa srpskim vlastima.

Inače, o Veselinoviću je, krajem oktobra, pisao i "Njujork Tajms". U tom tekstu navodi se da srpski i albanski biznismeni, Zvonko Veselinović i Mentor Bećiri, na severu Kosova udruženim snagama krijumčare naftu u poslovima koje njujorški dnevnik procenjuje na 100 miliona dolara godišnje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.