UKLONJENA BODLJIKAVA ŽICA I SA JARINJA

Izvor: Kurir, 21.Sep.2011, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKLONJENA BODLJIKAVA ŽICA I SA JARINJA

JARINJE - Pripadnici Kfora uklonili su danas u bodljikavu žicu sa administrativnog prelaza Jarinje, koji je od 16. septembra bio zatvoren.

Nemački vojnici Kfora uklonili su bodljikavu žicu koja se nalazila ispred barikade koju su postavili Srbi, koji su na taj način iskazali neslaganje sa dovođenjem kosovskih carinika na ovaj prelaz, javlja Radio KiM.

Na Jarinju uklanjanje bodljikave žice počelo je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kada je sklonjena žica koja je bila razvučana na ulazu administrativnog prelaza iz pravca centralne Srbije.

Pripadnici Kfora i Euleksa kažu da oni smatraju prelaz otvorenim.

Prethodno su vojnici Kfora juče uklonili i bodljikavu žicu sa administrativnog prelaza Brnjak na putu Zubin Potok-Ribariće.

Na oba prelaza na severu Kosova omogućen je prolazak pešaka ali ne i vozila zbog barikada koje su postavljene pre šest dana.

Euleks smatra da su oba administrativna prelaza na severu Kosova tehnički otvorena.

Na ovim prelazima pored vojnika Kfora koji su zaduženi za bezbednost nalaze se Euleks carinici i policija koji imaju izvršnu moć kao i njihove lokalne kolege koje nemaju operativnu funkciju.

Građani se i danas nalaze na barikadama koje su postavljene ispred administrativnih prtelaza na severu Kosova, ali u nešto manjem broju zbog kiše koja povremeno pada od juče.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Kfor sklonio bodljikavu žicu sa Jarinja

Izvor: Vesti-online.com, 21.Sep.2011

Pripadnici KFOR-a uklonili su danas bodljikavu žicu i sa administrativnog prelaza Jarinje, javlja dopisnici sa lica mesta..Uklanjanje bodljikave žice sa Jarinja usledilo je posle jučerašnjeg sastanka predsednika opštine Zubin Potok Slaviše Ristića sa predstavnicima Kfora. Na tom sastanku Kfor...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.