TRI SATA GA MALTETIRALI Srbin opisao torturu koju je doživeo od Kurtijeve policije i to GREŠKOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2023, 23:58

TRI SATA GA MALTETIRALI Srbin opisao torturu koju je doživeo od Kurtijeve policije i to GREŠKOM

U subotu kasno popodne pušten je iz pritvora Slaviša Nedeljković (59), koji je istog dana u jutranjim satima uhapšen od strane kosovske policije na graničnom prelazu Jarinje.

Ovaj Čačanin, koji je sa suprugom krenuo u posetu tazbini u okolinu Vučitrna, bio je, sproveden u Prištinu pod navodnim optužbama da je počinio zločine u Vučitrnu.

Nedeljković je, kako se saznaje, pušten odlukom tužioca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Prištini, jer je utvrđeno da se radi o pogrešnoj osobi. Kako tvrdi Nedeljković saslušavali su ga više od tri sata, i ako su samo sat vremena nakon hapšenja shvatili da su pogrešili.

- Uhapšen sam danas oko 10.30 na prelazu Jarinje, izveli me iz auta i tražili da im predam ličnu kartu. Sa lisicama na rukama su me sproveli do Kosovske Mitrovice, odakle me specijalna jedinica „ROSU“ sprovela u tužilaštvo u Prištinu – kazao je Slaviša večeras neposredno pošto je sa sinom i bratancem u povratku prešao administrativni prelaz u Jarinju.

- Samo saslušanje u Prištini trajalo je više od tri i po sata, od toga sat i po sa advokatom koga sam dobio po službenoj dužnosti, mada je u tom došao i moj koga je angažovala porodica. Saslušavalo me pet ljudi, postavljali su najrazličitija pitanja. Iako znam da nema osnova krivici koja mi je pripisana, uopšte mi nije bilo svejedno. Na kraju su me pustili. Niko mi nije rekao da je u pitanju greška – rekao je Slaviša, dodajući da se zahvaljuje Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, koja je reagovala na prvu vest o njegovom hapšenju.

Porodica Nedeljković već 25 godina živi u Mojsinju selu kod Čačka. Slaviša Nedeljković je po obrazovanju diplomirani ekonomista i već duži niz godina radi u Republičkoj poreskoj upravi u Čačku, ima suprugu, ćerku i sina. I ranije je više puta odlazio na KiM bez ikakvih problema.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.