Šutanovac: Nema snimka sa Jarinja

Izvor: RTS, 10.Okt.2011, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Nema snimka sa Jarinja

Snimak incidenta na prelazu Jarinje ne postoji, rekao ministar odbrane Dragan Šutanovac naglasivši da su "priču o navodnom snimku događaja plasirali pojedini mediji".

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da snimak incidenta na administrativnom prelazu Jarinje od 27. septembra ne postoji i da su "priču o navodnom snimku događaja plasirali pojedini mediji", što je "dezavuisanje javnosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.

"Takav snimak ne postoji. Prezentacija od strane službi na Odboru za bezbednost, gde sam kao jedini ministar u Vladi prisustvovao celoj sednici, zbirna je prezentacija svih službi i agencija koje funkcionišu u Srbiji i nije bila prezentacija Vojske, naprotiv", precizirao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, "smisao državne tajne", kako su označeni izveštaji izneti na sednici Odbora, "upravo je u tome da se u javnosti ne pojavi nešto što bi moglo biti problematično s aspekta bezbednosti".

"Insistiram da se to poštuje, jer ne postoji nijedna zemlja na svetu koja svoje tajne stavlja transparentno na uvid građanima", rekao je ministar odbrane.

Šutanovac je rekao da situacija na Jarinju nije do kraja razjašnjena, ali da su novinski napisi dovodili do "emotivnog naboja i raspaljivanja vatre".

Prema njegovim rečima, treba imati u vidu da južno od reke Ibar živi veliki broj ljudi, koji se "ne mogu dovoditi u situaciju koja je za njih problem".

Ministar odbrane je prethodno u Subotici prisustvovao obeležavanju dana oslobođenja Subotice u Drugom svetskom ratu, a obišao je bivšu kasarnu "Petar Drapšin".
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snimak sa Jarinja ne postoji

Izvor: B92, 10.Okt.2011

Subotica, Beograd -- Dragan Šutanovac kaže da snimak incidenta na Jarinju od 27. septembra ne postoji i da su priču o tome plasirali pojedini mediji, što je dezavuisanje javnosti..."Takav snimak ne postoji. Prezentacija od strane službi na Odboru za bezbednost, gde sam kao jedini ministar u Vladi...

Nastavak na B92...

Šutanovac: Snimak o Jarinju ne postoji

Izvor: Studio B, 10.Okt.2011

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je u Subotici da snimak nedavnog incidenta na Jarinju ne postoji..."Takav snimak ne postoji. Prezentacija od strane službi na Odboru za bezbednost, gde sam kao jedini ministar u Vladi prisustvovao celoj sednici, zbirna je prezentacija svih službi i agencija...

Nastavak na Studio B...

Snimak incidenta na Jarinju ne postoji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2011

SUBOTICA -..Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da snimak incidenta na administrativnom prelazu Jarinje od 27. septembra ne postoji i da su priču o navodnom snimku događaja plasirali pojedini mediji, te da je to dezavuisanje javnosti..."Takav snimak ne postoji. Prezentacija od strane...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.