Snimak sa Jarinja ne postoji

Izvor: B92, 10.Okt.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimak sa Jarinja ne postoji

Subotica, Beograd -- Dragan Šutanovac kaže da snimak incidenta na Jarinju od 27. septembra ne postoji i da su priču o tome plasirali pojedini mediji, što je dezavuisanje javnosti.

"Takav snimak ne postoji. Prezentacija od strane službi na Odboru za bezbednost, gde sam kao jedini ministar u Vladi prisustvovao celoj sednici, zbirna je prezentacija svih službi i agencija koje funkcionišu u Srbiji i nije bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prezentacija Vojske", rekao je ministar odbrane.

Šutanovac je rekao da je smisao državne tajne, kako su označeni izveštaji izneti na sednici Odbora, upravo u tome da se u javnosti ne pojavi nešto što bi moglo biti "problematično s aspekta bezbednosti".

"Insistiram da se to poštuje, jer ne postoji nijedna zemlja na svetu koja svoje tajne stavlja transparentno na uvid građanima", rekao je ministar odbrane.

On je rekao da situacija na Jarinju nije do kraja razjašnjena, ali da su novinski napisi dovodili do emotivnog naboja i "raspaljivanja vatre".

Kako je objavljeno na internet stranici Ministarstva odbrane, Šutanovac je istakao da treba imati u vidu da južno od reke Ibar živi veliki broj ljudi, koji se ne mogu dovoditi u situaciju koja je problem za njih.

Informacije o tome šta se desilo 27. septembra na administrativnom prelazu Jarinje već danima su jedna od udarnih tema u domaćim medijima. Podatke o tom događaju javnosti je prvi preneo predsednik SPO-a Vuk Drašković, a lider LDP-a Čedomir Jovanović danas ponovo tim povodom zatražio sednicu skupštinskog Odbora za bezbednost.

Vučić: Zvonko Veselinović je "sitna riba"

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da pripisivanje odgovornosti Zvonku Veselinoviću za incidente na severu Kosova predstavlja pokušaj kriminalizacije severa Kosova i svih tamošnjih Srba.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da zna "određene podatke i određene stvari posle kojih bi u istoj situaciji u kojoj bi bio Veselinović trebalo da budu i Borislav Stefanović i Goran Bogdanović".

Vučić tvrdi da je država za izgradnju puteva na severu Kosova angažovala "kriminalca" Branka Miljkovića, koji je potom povukao svoje mašine, pa je umesto njega angažovana "mašinerija Veselinovića".

"Interesantno mi je da neko kaže da je Veselinović kriminalac, a ne Miljković. Veselinović je sitna riba, on je ništa u odnosu na kriminalca takvih razmera kakav je Miljković", rekao je Vučić, dodajući da Miljković sarađuje sa "režimom" u Srbiji.

"Strašno se uplašim kad mi neko napiše - eno ga neki novi Arkan. Imamo mi Arkana koliko hoćete, imaju para mnogo više nego on i uglavnom su potpredsednici DS i njihovi pomagači. Arkan nije mogao da sanja da ima imetak kakav imaju oni, on je bio malo dete u odnosu na njih, što se para tiče", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Incident,   Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.