Srpskim bajkerima na Jarinju nije dozvoljen ulazak na Kosovo VIDEO

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 19:05

Srpskim bajkerima na Jarinju nije dozvoljen ulazak na Kosovo VIDEO

Bajkerima Srbije koji su jutros u okviru humanitarne "Bajk rok misije" krenuli put Severne Mitrovice nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, njima su pripadnici Kosovske policije saopštili da im ulazak na Kosovo nije dozvoljen iz bezbednosnih razloga.

Ranije danas zamenik direktora policije za severni region Veton Eljšani potvrdio je da su na punktu u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << administrativnog prelaza Jarinje poslata oklopna vozila Kosovske policije jer su "neki motociklisti krenuli u tom pravcu i da su vozila Kosovske policije poslata kako se ne bi kršio javni red". Bajker Milić Radević, organizator "Bajk rok misije", rekao je da su od Kosovske policije dobili obaveštenje "da ne može nijedan bajker i motor da uđe na Kosovo i Metohiju".

"Pitali smo da li će to važiti i ako sutra dođemo, rečeno nam je da ni mi ni motori ne možemo na Kosovo. Skrenuli su nam pažnju da se na oko 300 metara od prelaza nalaze oklopna vozila i borna kola Kosovske policije i da nam je pametnije da ne ulazimo", kaže on.

Naveo je da su se rasporedili u četiri grupe, da je jedna jutros krenula iz Beograda u 10 sati, druga iz Crne Gore, treća iz centralne Srbije i četvrta iz Vojvodine.

"Ovde je oko 200 bajkera. Dogovorili smo se jedna grupa ode na Merdare", dodaje Radević, i naglašava da razmišljaju o blokadi saobraćaja iz suprotnog pravca, odnosno da onemoguće prelazak vozila sa kosovskim tablicama kao "meru reciprociteta jer njima nije dozvoljen ulazak na Kosovo".

Bajker Dragan Antonić iz Šapca kaže da godinama organizuju humanitarnu "Bajk rok misiju", da dolaze sa dobrim namerama, da posete i pomognu Srbe koji žive na Kosovu.

"Dobili smo odgovor od Kosovske policije da zbog bezbednosti ne može da uđemo. Došli smo na motorima, samo sa našom bajkerskom opremom, nemamo nikakva obeležja, već sa željom da sprovedemo humanitarnu akciju. Bez razloga smo zaustavljeni i zabranjen nam je ulazak na Kosovo", kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.