Srpska lista: Hapšenje Spasića deo Kurtijevog plana da protera Srbe sa KiM

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 20:00

Srpska lista: Hapšenje Spasića deo Kurtijevog plana da protera Srbe sa KiM

Hapšenje zadravstvenog radnika Dalibora Spasića na Jarinju prestavlja deo plana Prištine da se protera srpski narod sa tzv. Kosova.

To je danas u saopštenju poručila Srpska lista i pozvala međunarodnu zajednicu da reaguje i spreči Aljbina Kurtija da izazove rat.

"Sprovodeći svoj pakleni plan po kome pola Srba treba proterati u centralnu Srbiju, a pola odvesti u kosovske kazamate, antisrpski režim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aljbina Kurtija nastavlja sa progonom Srba na severu Kosova i Metohije pred očima čitave međunarodne zajednice, najveće vojne misije u Evropi, Kfora, i najveće misije EU u Evropi - Euleksa", navodi se u saopštenju.

Danas je, kako navode, na administrativnom prelazu Jarinje uhapšen Dalibor Spasić, zdravstveni radnik i porodičan čovek naočigled svoje ćerkice i supruge, kada se vraćao sa dečijeg festivala.

Kurtijev režim, ukazuju, i pored poziva međunarodnih predstavnika, a pre svega iz SAD da se situacija deeskalira, svakodnevno nastoji da svojim delovanjem isprovocira reakciju srpskog naroda i time dobije potvrdu na već pripremljen scenario po kome su svi Srbi kriminalci, zločinci i teroristi, i opravda ugnjetavanje građana i prisustvo parapolicijskih jedinica na severu Kosova.

"Dalibor je posle Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića, Miluna Milenkovića i Nemanje Vlaškovića još jedan častan Srbin koji je od kosovskog ministra Svečle već proglašen krivim, bez obzira na osnovno pravo građana da su svi nevini dok se ne dokaže suprotno. To je nešto što zabrinjava, kao što zabrinjava i činjenica da su i pored desetine dokaza o nepostojanju krivice ovi ljudi u pritvoru, a protiv njih se vodi strašna kampanja, počev od Aljbina Kurtija lično, pa sve do ministara i poslanika njegove partije čime se svima njima, a i desetini drugih Srba crtaju mete i presuđuje bez dokaza o krivici ili sudskog postupka", ističe se u saopštenju.

Međunarodnim predstavnicima, Srpska lista upućuje pitanje koliko još Srba treba da bude uhapšeno da bi usledila reakcija, ističući da za razilku od trojice uhapšenih kosovski policajaca, uhapšeni Srbi nisu počinili nikakvo krivično delo.

"Još koliko srpskih domaćina treba da Kurti uhapsi da biste vi podigli glas i tražili za Srbe da se puste na slobodu, i sa slobode brane od lažnih optužbi, pošto za razliku od onih koji su uhapšeni u Raški, nijedan Srbin nije radio ništa protivzakonito niti posedovao vatreno oružje kakvo smo videli kod kosovskih policajaca prilikom hapšenja", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ovo je poslednji trenutak, upozoravaju, da se međunarodna zajednica direktno umeša i spreči Kurtija da izazove rat, jer, kako kažu, svojim potezima će primorati čitav srpski narod da se zaštiti od nasrtaja iz Prištine, a onda bi to bio put bez povratka koji nijedan normalan čovek ne želi, jer bi to bilo pogubno za sve na ovim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.