Srbin koji je juče uhapšen na Jarinju pušten da se brani sa slobode

Izvor: KMnovine.com, 09.Jun.2023, 11:33

Srbin koji je juče uhapšen na Jarinju pušten da se brani sa slobode

Srbin koji je juče uhapšen na Jarinju pušten da se brani sa slobode Srbin B. L. priveden je pod optužbom za navodno učešće u incidentima koje je 29. maja izazvao KFOR ispred opštinske zgrade u Zvečanu, kada su napali i izvršili nasilje nad Srbima koji su mirno protestovali.


   
Administrativni prelaz Jarinje, za čije se instaliranje pobrinuo lično ivica Dačić, postao >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << je za Srbe kapija kazamata pod sasvim neosnovanim optužbama

   




Njegov advokat Ljubomir Pantović potvrdio je da je juče na administrativnom prelazu Jarinje priveden Srbin B. L. od strane takozvane "kosovske policije".



Pripadnici tzv. "Kosovske policije", koja je u stvari fizička sila za nasilno nametanje i prinudno poštovanje i potčinjavanje ilegalnoj tzv. "republici Kosovo", na tom se mestu nalaze prema dogovoru u Briselu koji je aprila meseca 2013. godine parafirao Ivica Dačić sa Hašimom Tačijem. A krajem te godine, lično Dačić se pobrinuo za izgradnju infrastrukture koju od tada koristi tzv. "kosovska policija" i od kada su hapšenja Srba znatno učestala i to mahom pod sasvim izmišljenim navodima. 

Srbin iz Zvečana B. L. priveden je juče pod optužbom za navodno učešće u nasilju KFOR-a koje je sprovedeno nad Srbima koji su protestovali protiv ilegalnih odluka o nametanju separatističke, neligitmne vlasti.  Nakon privođenja odveden je u policijsku stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice gde je zadržan više sati a zatim je pušten da se brani sa slobode.
On je uhapšen je po nalogu takozvanog "Specijalnog tužilaštva Kosova", pri sistemu albanskih separatista, i na teret mu se stavljaju čak četiri krivična dela!
"Tačno je da je B.L uhapšen i njemu je omogućeno da se brani sa slobode. B.L je rekao da želi da bude sa svojom porodicom, da neće nikuda ići i da je spreman da se odazove svakom pozivu. Ono što je on meni rekao je da sve ono što mu se stavlja na teret nije učinio i da nikada ne bi krenuo put Jarinja da je uradio bilo šta od stvari koje mu se stavljaju na teret“, rekao je Pantović.
Zbog nasilja u Zvečanu koje je 29. maja inicirao KFOR, pripadnici tzv. "Kosovske policije" još i pre izbijanja nasilja uhapsili su Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića. Obrenović je zverski pretučen od strane albanskih "policajaca", prema nekim tvrdnjama čak toliko da mu je izmenjen lični opis! Njima je određen jednomesečni pritvor, iako po tvrdnjama njihovih advokata tužilaštvo nije iznelo nikakve dokaze za ono što ih tereti.


* * *
 

Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.