Srbi na severu Kosova i Metohije jedanaesti dan na barikadama, kosovska policija pojačala patrole kod Brnjaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 08:00

Srbi na severu Kosova i Metohije jedanaesti dan na barikadama, kosovska policija pojačala patrole kod Brnjaka

Specijalne jedinice kosovske policije pojačale su danas patrole na planinskim putevima kod administrativnog prelaza Brnjak.

Na fotografijama koje je objavio portal Kljan Kosova vide se pripadnici jedinice kako patroliraju na planinskim putevima na ovom prelazu.

Protest Srba sa Kosova i Metohije, nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih jedinica na administrativnim prelazima i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica ušao je u 11 dan na administrativnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prelazima Jarinje i Brnjak.

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak putevi su i dalje blokirani, a specijalne snage policije se ne povlače. Situacija je mirna, a preko prelaza se može samo peške.

Magistralni put Leposavić-Raška i put Zubin Potok-Ribariće su blokirani i preko prelaza se može samo peške, a specijalne snage policije Rosu se ne povlače.

Prostor iznad Jarinja helikopterom je juče obišao i komandant Kfora.

Delegacije Beograda i Prištine završile su odvojene razgovore sa Miroslavom Lajčakom u Briselu.
Pogledaj vesti o: Brnjak,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.