Kosovo: Ruski konvoj i dalje blokiran

Izvor: S media, 15.Dec.2011, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Ruski konvoj i dalje blokiran

Konvoj kamiona sa ruskom humanitarnom pomoći i dalje je blokiran na administrativnom prelazu Jarinje, gde već gotovo 48 sati čeka na ulazak na Kosovo.

Savetnik u ambasadi Rusije u Srbiji Ivan Gorbunov izjavio je jutros da još nemaju detalje dogovora koji je kasno sinoć postignut između Rusije i Evropske komisije.

Srbi sa Kosova predložili mirovnu inicijativu

Nedeljković: >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Euleks zloupotrebljava ruski konvoj

Ruski humanitarni konvoj još stoji na Jarinju

Prema njegovim rečima, čeka se na dalje instrukcije i ne zna se vreme kada će i na koji način biti propušten konvoj koji je trebalo u utorak da dospe u Kosovsku Mitrovicu.

Na području Kosova i Metohije i dalje se nalaze samo dva kamiona sa ruskom pomoći, koji su pušteni još u utorak pre podne, dok je treći i dalje na samom prelazu Jarinje, a ostatak konvoja je na nekoliko kilometara od administrativne linije, u Rudnici kod Raške.

Evropska komisija je sinoć sa vladom Rusije postigla dogovor o načinu da se obezbedi prolazak konvoja sa humanitarnom pomoći za sever Kosova. Više o tome čitajte ]OVDE.

Konvoj je blokiran u utorak posle podne, nakon što je ruska strana odbila pratnju Euleks policije.

Euleks je ponudio Rusima dve mogućnosti, o kojima možete čitati OVDE.

Ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, koji prati konvoj, zahteve Euleksa okarakterisao je političkom ucenom. Čitav slučaj je potom rešavan na relaciji Moskva-Brisel.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski konvoj još stoji, čeka se realizacija dogovora sa EK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2011

JARINJE -..Konvoj kamiona sa ruskom humanitarnom pomoći i dalje je blokiran na administrativnom prelazu Jarinje, gde već gotovo 48 sati čeka na ulazak na Kosovo...Savetnik u ambasadi Rusije u Srbiji Ivan Gorbunov izjavio je jutros Tanjugu da još nemaju detalje dogovora koji je kasno sinoć postignut...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Euleks zaustavljen kod Leposavića

Izvor: RTS, 15.Dec.2011

Meštani Leposavića zaustavili vozilo Euleksa koje se kretalo ka Jarinju. Nakon toga propušten konvoj vozila Kfora. Kamioni sa ruskom humanitarnom pomoći i dalje stoje na severu Kosova...Jutros u 10.45 građani Leposavića zaustavili su vozilo Euleksa koje se kretalo ka Jarinju. Vozilo se posle nekoliko...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.