Razgovori u Zvečanu

Izvor: RTS, 09.Okt.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori u Zvečanu

Predsednici opština sa severa Kosmeta razgovarali sa ministrom Goranom Bogdanovićem o rešenjima za prelaze Jarinje i Brnjak koji su predočeni posredniku EU Robertu Kuperu tokom posete Beogradu.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović razgovarao je u Zvečanu o aktuelnoj sitiuaciji na severu Kosova sa predstavnicima lokalne samouprave sa severa pokrajine i načelnikom Kosovsko-mitrovičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << okruga Radenkom Nedeljkovićem.

Razgovori su protekli konstruktivno i u dobroj atmosferi, ali rezultati će biti poznati tek za nekoliko dana, posle posete Roberta Kupera Prištini, rečeno je posle sastanka.

Ministar Bogdanović je u petak nakon razgovora sa Kuperom rekao da dijalog nema alternativu i da treba što pre da bude nastavljen.

Bogdanović je ocenio da je ovakva situacija na severu Kosova neprihvatljiva za sve i da je dogovoreno da što pre treba nastaviti dijalog i dijalogom rešavati sve probleme koji postoje na Kosmetu.

Posle posete Beogradu, Kuper sutra stiže u Prištinu gde će predstaviti moguća rešenja za Jarinje i Brnjak, koje mu je predočio šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

Stefanović je rekao da postoje "jasni opisi budućih rešenja za probleme na Jarinju i Brnjaku".

Stefanović, međutim, nije govorio o rešenjima koje je delegacija Beograda ponudila, jer se to, kako kaže, ne saopštava dok traje pregovarački proces.

Šefica delegacije Prištine u dijalogu Edita Tahiri izjavila je prištinskim medijima da je iz Brisela predloženo da sledeća runda razgovora bude održana 14. oktobra, ali da će u Prištini o tome odlučiti tek posle sastanka sa Robertom Kuperom, i nakon potvrde da će naredni krug dijaloga biti samo tehničke prirode.
Pogledaj vesti o: Brnjak,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.