Pristali da platimo 100% ali onda je izgovor bila adresa

Izvor: B92, 23.Nov.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pristali da platimo 100% ali onda je izgovor bila adresa"

Kosovska Mitrovica -- Na KiM ni danas nema srpske štampe.

Zvezdan Mihajlović iz firme "KiM Beokolp" kaže za Tanjug da kosovski carinici na administrativnom prelazu Jarinje nisu dozvolili prolazak dnevnih novina zbog navodno neregularne dokumentacije.

Mihajlović kaže da su noćas oko tri sata distributeri bili na prelazu Jarinje sa potrebnom dokumentacijom i fakturama sa rabatom i da su carinici tražili da plate taksu od 100 odsto na kompletan iznos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štampe.

"Pristali smo da platimo taksu od 100 odsto, ali onda su nam kao izgovor da nas ne puste našli da je adresa na kojoj je registrovana firma Severna Mitrovica, a da, kako tvrde, po uredbi Vlade Kosova firma mora da se vodi na Republiku Kosovo", objasnio je Mihajlović i dodao da su zbog toga sprečeni da sa srpskom štampom uđu na KiM.

Mihajlović dodaje i da su carinici tvrdili da dokumentacija nije u skladu sa odlukom Vlade Republike Kosova od 21. novembra, koja je uvela taksu od 100 odsto na svu srpsku robu.

Prema njegovim rečima, firma "KiM Beokolp", koja je distributer srpskih dnevnih i nedeljnih novina za celo KiM, plaćala je od 7. novembra takse od 10 odsto koje su ranije uvele prištinske vlasti.
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beokolp: Srpskoj štampi ne daju na KiM, spremni da platimo

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018

Predstavnik firme KiM Beokolp, koja distribuira srpsku štampu na Kosovo, Zvezdan Mihajlović, izjavio je da novine iz Srbije nisu stigle na Kosovo, iako je ta kompanija bila spremna da plati taksu na maloprodajnu cenu novina od 100 odsto...Mihajlović je za Udruženje novinara Srbije rekao da su novine...

Nastavak na N1 televizija...

KiM danas: Platićemo i taksu od 100%, ali ovo što se traži NE

Izvor: Prva.rs, 24.Nov.2018, 11:04

Problem sa štampom kako je saopštilo preduzeće koje distrubuira štampu nije samo taksa od 100 odsto koju su oni spremni da plate, već to što su carinici zahtevali da na fakturama piše "Republika Kosovo,", što oni nisu hteli da prihvate.. Neke prodavnice jutros nisu dobile ni hleb, i one prodaju...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.