Izvor: RTS, 12.Jun.2021, 09:19

Petković: Dva srpska autobusa već nekoliko sati na Jarinju

Na prelazu Jarinje kosovska policija već nekoliko sati ne dozvoljava da administrativnu liniju pređu dva srpska autobusa sa više od 80 ljudi, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.
On je na TV Pink rekao da je u prvom autobusu grupa vernika koja je krenula na poklonjenje i obilazak srpskih svetinja na prostoru KiM, dok su u drugom alpinisti koji su se uputili na Šar planinu.

Petković je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je zabrana ulaska suprotno Sporazumu o slobodi kretanja, podsećajući da su i juče na prelazu držali više od pet sati još jednu grupu vernika.
I ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević juče je bio zabranjen ulazak na KiM, koja je planirala da u Severnoj Mitrovici održi ispit sa studentima treće godine na Odeljenju za epidemiologiju Medicinskog fakulteta.
"Nastavlja se niz tih incidenata i provakcija koje dolaze iz Prištine i vidimo da se incidenti pojačavaju kako se približava nastavak dijaloga", poručio je Petković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva autobusa vraćena sa Jarinja, nije dozvoljen prolazak

Izvor: RTS, 12.Jun.2021

Posle nekoliko sati čekanja na prelazu Jarinje, dva putnička autobusa su se vratila u centralnu Srbiju, jer im kosovska policija nije dozvolila prelazak administrativne linije. . Kosovska policija nije dozvolila da dva srpska autobusa sa više od 80 ljudi pređu Jarinje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.