PROJEKCIJA FILMA „TEŽINA LANACA“ NA JARINJU

Izvor: Kurir, 30.Okt.2011, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROJEKCIJA FILMA „TEŽINA LANACA“ NA JARINJU

LEPOSAVIĆ – Na barikadi na putu prema administrativnom prelazu Jarinje, na teritoriji opštine Leposavić, sinoć je održana projekcija filma „Težina lanaca“ režisera Borisa Malagurskog.

Film, koji je, kako ističe autor, dokumentacija nestanka Jugoslavije, privukao je veliku pažnju građana opštine Leposavić.

Malagurski je, prema rečima predsednika opštine Leposavić Branka Ninića, na sever Kosova došao sa grupom Srba koji su doputovali da bi obišli >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbe u ovom delu južne srpske pokrajine.

Mladi režiser iz Vankuvera snimao je intervjue i izjave u 27 gradova Amerike, Kanade, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Snimanje ovog filma finansirano je donacijama koje su stizale sa svih strana sveta, a najviše iz Australije, tačnije Perta, gde se Branislav Grbović potrudio da animira ondašnju srpsku dijasporu kako bi se prikupila sredstva.

Malagurski ističe da je film odlično sredstvo da ljudi vide i shvate koji su događaji i faktori doveli do raspada jedne zemlje i kakve su posledice tog raspada.

Među sagovornicima Malagurskog u filmu su, između ostalih, penzionisani kanadski general Luis Mekenzi, bivši kanadski ambasador u Beogradu Džejms Bizet, Vlade Divac.

Što se tiče barikade na Jarinju, koja je delimično otklonjena pre par dana, kako Ninić ističe, tim putem gotovo niko ne prolazi.

On je istakao da Kfor koristi ovaj prolaz samo za prolaz pojedinih džipova, ali ne i za konvoje, što je bilo planirano za snabdevanje jedinica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Jarinju prikazan film o raspadu Jugoslavije

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2011

Na barikadi na putu prema administrativnom prelazu Jarinje, na teritoriji opštine Leposavić, sinoć je održana projekcija filma "Težina lanaca“ režisera Borisa Malagurskog, javljaju beogradski mediji. Film, koji je, kako ističe autor, dokumentacija nestanka Jugoslavije, privukao je veliku pažnju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.