Održan protest Srba u Rudaru

Izvor: S media, 26.Jul.2012, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan protest Srba u Rudaru

Nekoliko stotina građana Kosovske Mitrovice i Zvečana poručili su večeras sa skupa u Rudaru da ne žele integraciju severa u takozvano "kosovsko društvo" i da neće dozvoliti da na severu pokrajine zažive prištinske institucije.

Protest je održan povodom godišnjice postavljanja barikada nakon akcije ROSU za preuzimanje administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak.

Građani severa Kosova, i načelnik kosovskomitrovackog okruga >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Radenko Nedeljković prvo su održali protesnu šetnju od raskrsnice u Rudaru do metalnog krsta koji su Srbi podigli prošlog leta na magistralnom putu Leposavić-Zvečan-Kosovska Mitrovica.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je okupljenim građanima da je "narod sprečio da sever Kosova i Metohije prošlog leta bude okupiran".

-Hoćemo da budemo jedan tim sa našom drzavom Srbijom, da učestvujemo u nastavku razgovora, da branimo Ustav, teritorijalni integritet i Rezoluciju 1244 SB UN.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je istakao da je želja Srba sa Kosova i Metohije da ostanu da žive u pokrajini i budu ravnopravni građani Republike Srbije.

Pantić je poručio da prištinske vlasti neće uspeti da integrišu sever pokrajine u kosovske institucije jer Srbi to ne žele i nikada neće na to pristati.

Načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da narod šalje poruku međunarodnoj zajednici, Prištini i Beogradu sa ovog skupa da nisu odustali od svojih ciljeva.

-Tražimo samo da ostanemo ovde pod punim suverenitetom i teritorijalnim integritetom Republike Srbije.

Tanjug

Foto: Beta (arhiva)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.