OTKAZAN DIJALOG BEOGRAD-PRIŠTINA

Izvor: Kurir, 27.Sep.2011, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKAZAN DIJALOG BEOGRAD-PRIŠTINA

BRISEL - Šef tima Beograda u pregovorima sa Prištinom Borislav Stefanović potvrdio je večeras FoNetu da je dijalog danas otkazan, zbog toga što je u ovoj situaciji, kada se na severu Kosova primenjuje sila i puca na nenaoružane ljude, nemoguće razgovarati o problemima Telekoma, struje i regionalnim inicijativama.

"Moramo prioritetno rešiti pitanja Jarinja i Brnjaka", rekao je Stefanović pred početak za večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zakazanih razgovora sa predstavnicima Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država u Briselu.

On je izjavio da nema pregovora sa Prištinom dok razgovori o prelazima ne daju neke rezulate, odnosno dok se ne pronađe opipljiva mogućnost za izalazak iz sadašnje situacije.

Stefanović je pozvao građane da ostanu mirni, da ne nasedaju na provokacije i da se uzdrže od bilo kakvog nasilja.

"Ovo su jednom već pokušali da iskoriste protiv nas. Cilj je bio da Srbija napusti bilo kakva dijalog i dogovor i da onda bude optužena za taj neuspeh", zaključio je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.