Nadam se da neće krenuti da ubijaju naše ljude

Izvor: B92, 22.Nov.2018, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nadam se da neće krenuti da ubijaju naše ljude"

Beograd -- Nakon odluke Prištine da poveća carine na srpsku robu od 100 odsto, predstavnici Srba kod Vučića. On poručio da ih neće ostavii na cedilu.

"Spremili smo nešto za vas, da vas obavestimo šta mi možemo kao zemlja u ograničenim uslovima, naročito posle uspostavljanja granica na Jarinju i Ranilugu 2011. Ne moram da govorim ponovo da vas nećemo ostaviti na milost i nemilost", kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Pozivajući ih na mir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na kompromis, koji je jedino rešenje, plašim se da to nisu razumeli ili su shvatili da nam je to slabost", istakao je Vučić.

On je rekao i da je očekivao da se Priština, koja je do sada izgubila u nameri da postane član Uneska i Interpola, urazumi i učini racionalnijom, oni su izgleda izgubili glavu i da sada po cenu eskalacije i sukoba pokušavaju da dođu do rezultata.

"Mi zbog vas i nas i cele Srbije moramo da čuvamo mir. Pokušavaće da nas uvlače u sukobe i provokacije i zbog toga morate da pazite. Trebalo bi da ostanemo zajedno i da se svim mirnim i zajedničkim sredstvima protiv toga borimo", rekao je on i dodao: "Verujem da im neće pasti na pamet da počnu da koriste nasilje i krenu na ubijanje naših ljudi, jer im to nećemo dozvoliti."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je na sastanku sa Srbima sa KiM da su zabeleženi pokreti albanskih trupa iz baza Belvedere i Vrelo ka severu pokrajine.

"Iza toga stoje dve njihove moguće namere. Ponovo su uzeli onaj gliser kojim se Tači vozio na Gazivode, i u tom smislu moguće da kreću u kontrolu jezera, da pokazuju mišiće, ili da kontrolišu tzv. zeleni prolaz i spreče ulaz robe iz Srbije ka KiM", rekao je Vučić i dodao da je zbog toga nešto malo kasnio na sastanak.

Pratićemo situaciju i ovde, dodao je, i obaveštavati vas ukoliko bude promena na terenu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uzvratio je Ramušu Hardinaju na izjavu da poreze neće smanjivati dok Srbija ne prizna Kosovo porukom da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova.

Vučić je, na sastanku sa Srbima sa KiM, poručio da nas takav stav Haradinaja dovodi u užasnu poziciju, ali i primetio da to govori o tome da iza poteza Prištine "postoje i neke druge velike sile, koje su se pravile nevešte", jer, ističe, Haradinaj to nije sam smislio.

"Neki od vas ga dobro poznaju i znate da on nije sam smislio to - ili ćemo srušiti vlast u Beogradu ili će morati da nas priznaju. Nije to iz njegove glave izašlo. On je to procitao, a srećom bio je dovoljno neoprezan i nepažljiv da to što je sa nekog papira pročitao - brže bolje iznese u javnost", rekao je Vučić i dodao: "Moramo da se spremimo za dugu i tešku borbu, pošto mu nezavisnost nehemo priznati", poručio je predsednik Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.