Na severu Kosova jutros mirno

Izvor: Beta, 27.Maj.2023, 08:47

Na severu Kosova jutros mirno

Na severu Kosova trenutno je mirno, a policija vozilima blokira prilaze zgradama opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak jutros nema blokada, gužvi i zastoja, a putnički i teretni saobraćaj odvijaju se bez problema, javio je RTS.Gužve je bilo noćas zbog građana Kosova koji su se vraćali iz Beograda sa skupa "Srbija nade".Uobičajena procedura odvija se i za teretni saobraćaj koji je juče bio u prekidu, jer Policija Kosova nije dozvoljavala kamionima prolaz, kako je saopštila, iz bezbednosnih razloga.U sukobima sa kosovskom policijom juče je povređeno nekoliko desetina ljudi koji su sprečavali ulaz novim predsednicima opština Zvečan, Leposavić i Zubin Potok u opštinske zgrade.Intervenciju Prištine na severu kosova osudile su misije Kfora i Euleksa, a američki državni sekretar Entoni Blinken, ambasadori SAD u Beogradu i Prištini, komesar za proširenje Evropske unije, pozvali su kosovske vlasti da odmah zaustave te akcije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Na sjeveru Kosova mirno, policija čuva zgrade opština

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2023

Dan nakon sukoba kosovske policije i grupa lokalnih Srba, situacija na sjeveru Kosova, naseljenom većinom Srbima, je mirna. Novinari Radija Evropa Evrope javljaju da je u blizini zgrada Opštine Leposavić, Zvečan i Zubin Potok pojačano prisustvo Kosovske policije. Takođe, unutar zgrada je policija. Ispred...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.