Na Jarinju se vilo svadbarsko kolo

Izvor: Glas javnosti, 25.Sep.2011, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Jarinju se vilo svadbarsko kolo

JARINJE - Tišinu na administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova, koji je zatvoren, remetili su jedino zvuci helikoptera koji su tokom po podneva i jutros vršili prevoz osoblja koje se nalazi u tamošnjoj bazi Kfora.

Saobraćaj na putnom pravcu Leposavić - Raška odvija se alternativnim makadamskim putem koji su Srbi otvorili pre nekoliko noći, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a bodljikavom žicom i zemljanim barikadama i kamenjem blokiran je prelaz Jarinje i Kforova vojna baza.

Svadbeno veselje porodice Radivojević na dvadesetak minuta iz porodičnog doma u Lešku preneto je na barikade kod prelaza Jarinje.

Uz zvuke trubača ispred barikada na ovom prelazu, koje su Srbi postavili nakon razmeštanja kosovskih carinika na prelaze na severu pokrajine, vilo se kolo.

Svadbari su preko bodljikave žice rakijom ponudili vojnike Kfora, koji su to ljubazno odbili.

Srbi u grupama dežuraju na barikadama koje su postavljene oko Jarinja, a na putnom pravcu prema Kosovskoj Mitrovici, u Leposaviću su takođe postavljene barikade, ali se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

Jedna kolovozna traka otvorena je i na barikadama u selu Rudare kod Zvečana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.