Ministarstvo negira dodatne sporazume sa Euleksom o carini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo negira dodatne sporazume sa Euleksom o carini

BEOGRAD - Ministarstvo za Kosovo i Metohiju saopštilo je danas da Vlada Srbije nije postizala nikakave dodatne sporazume i dogovore sa Misijom Euleks oko procedure prelaska na Jarinju i Brnjaku.

"Reč je samo o potvrđivanju već ranije zaključenih, postojećih Protokola zaključenih sa UNMIK-om u skladu sa Rezolucijom 1244" navedeno je u saopštenju povodom izjava portparola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Euleks carina.

Ministarstvo ističe da carina i dalje ostaje jedna od šest tačaka sadržanih u izveštaju Generalnog sekretara UN iz novembra 2008. godine, na čijem detaljnom uređenju će se i dalje raditi.

"Srbija se neće saglasiti sa jednostranim odlukama i potezima koji nisu u skladu sa Rezolucijom 1244 i relevantnim Izveštajima generalnog sekretara UN, i to se odnosi na sve, pa i na misiju Euleks", navelo je ministarstvo.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je pre dva dana da Srbija nije potpisala nikakav sporazum sa Euleksom o uvođenju carine na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje na severu pokrajine.

Bogdanović je tada na sednici skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju kazao da "niko u ime države nije potpisao nijedan dokument o uspostavljanju carine" .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.