Lekar Todorović osuđen na deset meseci zatvora zbog napada na kosovskog policajca

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 15:47

Lekar Todorović osuđen na deset meseci zatvora zbog "napada na kosovskog policajca"

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici osudio je na deset meseci zatvora lekara Nikolu Todorovića (42).

On je optužen da je u aprilu na administrativnom prelazu Jarinje napao službenika policije M.O, prenosi Zakletva pravde.

Presudu Todoroviću objavio je 23. juna 2023. sudija u predmetu Džemajlj Jusufi, a optuženom je mera pritvora produžena do pravosnažnosti ove presude.

Inače, prema optužnici Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, Nikola Todorović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 7. aprila 2023. godine, na ulazu na Kosovo, napao policajca, povređenog M.O. u Jarinju, koji je bio na službenoj dužnosti.

Kako navode, dok je okrivljeni sa porodicom upravljao automobilom "KIA Sportaž", najpre su ga zaustavili policajci radi kontrole i zatražili identifikacione dokumente za ulazak na Kosovo, pošto su troje dece imali samo srpske pasoše, sa kojim im nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

Podsetimo, hapšenje Todorovića je usledilo nakon zaustavljanja na prelazu Jarinje, u prisustvu žene i troje maloletne dece od 12, osam i pet godina, koji su, kako je tada navela Kancelarija za Kosovo i Metohiju, sve vreme gledali kako im policija takozvanog Kosova maltretira oca i kako ga sa lisicama na rukama odvode u pravcu Leposavića.

Iz Kancelarije su tada naveli da je lekar priveden zato što nije imao odgovarajuća dokumenta, a advokat Delević da "Todoroviću kosovska policija nije uvažila srpske pasoše koje je imao na ime dece, već su zahtevali da im se na uvid daju dečji izvodi iz matične knjige rođenih".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMA KRAJA KURTIJEVOM ZULUMU NAD SRBIMA! Lekaru Todoroviću produžen pritvor

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023

Hapšenje Todorovića je usledilo nakon zaustavljanja na prelazu Jarinje...Osnovni sud u Mitrovici osudio je na 10 meseci zatvora lekara Nikolu Todorovića (42) po optužbi da je u aprilu na prelazu Jarinje napao službenika policije M.O, prenosi Zakletva pravde...Presudu Todoroviću objavio je 23....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.