Konvoj na putu ka Zvečanu

Izvor: RTS, 16.Dec.2011, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konvoj na putu ka Zvečanu

Ruski konvoj sa humanitarnom pomoći stigao je u Zvečan pošto su tokom noći kamioni prošli kontrolni punkt na Jarinju.

Konvoj sa ruskom pomoći za Srbe na severu Kosmeta, koji je od utorka bio blokiran na administrativnom prelazu Jarinje, krenuo je jutros, nešto posle sedam sati u pravcu Kosovske Mitrovice. Konvoj je oko 8.30 stigao u Zvečan (naselje Doljani) gde se nalazi skladište Crvenog krsta.  
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Više od 20 kamiona sa oko 300 tona humanitarne pomoći, oko ponoći su, uz pratnju tri džipa Euleks policije, prošli kontrolu na prelazu Jarinje.

Konvoj sa ruskom pomoći stigao je na administrativni prelaz Jarinje u utorak pre podne, a nakon što su propuštena dva kamiona, Euleks carina je zaustavila proceduru propuštanja teretnjaka.

Euleks je zahtevao od ruske strane da prihvati pratnju Euleks policije ili da se kolona preusmeri na prelaz Merdare.

Nakon pregovora na najvišem političkom nivou između Moskve i Brisela postignuto je kompromisno rešenje da se prihvati pratnja Euleksa u manjem obimu.

Konvoj Ministarstva za vanredne situacije Rusije prati ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin, koji će danas, kako je planirano oko podneva, u Kosovskoj Mitrovici predati i jednu ikonu koju je ruski premijer Vladimir Putin poklonio Srbima na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.