KFOR prati situaciju na severu KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2022, 14:23

KFOR prati situaciju na severu KiM

Međunarodna mirovna misija na Kosovu (KFOR) saopštila je večeras da pomno prati dešavanja na severu i da je bliskom kontaktu sa predstavnicima kosovskih i srpskih snaga, javlja portal Kosovo onlajn pozivajući se na prištinske medije.

Prema navodima portala Reporteri, Kfor nije odgovorio da li će učestvovati u uklanjanju barikada na severu.

"Kfor nastavlja da bude izuzetno oprezan i potpuno sposoban da sprovede svoj mandat UN kako bi omogućio bezbedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu. To uključuje povećanje patrola na severu Kosova, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i Euleksom", navode iz Kfora.

Komanda Kfora ističe i da je u kontaktu i sa bezbednosnim snagama Srbije.

"Komandant Kfora nastavlja da bude u kontaktu sa svojim kolegama, uključujući predstavnike kosovskih institucija i bezbednosnih organizacija Kosova, kao i sa šefom Oružanih snaga Srbije“, navedeno je iz Kfora.

Helikopter Kfora iznad barikade na Rudaru, otišao u pravcu Jarinja

Barikadu koju su Srbi postavili na Rudaru, danas nešto pre 12 časova preleteo je helikopter Kfora koji je nosio teret, javlja reporter Kosovo onlajna.

Portal navodi da se pretpostavlja da je prelet helikoptera najverovatnije organizovan kako bi pripadnicima specijalne jedinice na Jarinju bila dopremljena hrana, jer putne komunikacije na severu Kosova i Metohije ne funkcionišu od subote.

Kosovska policija već četvrti dan u bazi kod Jarinja drži protivpravno uhapšenog Dejana Pantića, kome je sudija juče u saslušanju putem video linka odredio 30 dana pritvora bez ikakvog obrazloženja i dokaza za krivično delo "terorizma" koje mu stavljaju na teret.

Srbi su zbog hapšenja Pantića i upada kosovske policije na sever KiM postavili barikade na severu pokrajine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Helikopter Kfora iznad barikade na Rudaru, otišao u pravcu Jarinja

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2022

RUDARE - Barikadu koju su Srbi postavili na Rudaru, danas nešto prije 12 časova preletio je helikopter Kfora koji je nosio teret, javlja reporter Kosovo onlajna.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.