KFOR: Izvinjavamo se Albancima zbog buke, pucali smo u samoodbrani u Srbe koji beže

Izvor: Njuz.net, 28.Sep.2011, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR: Izvinjavamo se Albancima zbog buke, pucali smo u samoodbrani u Srbe koji beže

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
KFOR se nada da će prilikom sledećeg pucanja iz samoodbrane od Srba koji beže praviti menje buke

KOSOVSKA MITROVICA, 28. septembar 2011, (Njuz) - Komanda KFOR-a izrazila je žaljenje zbog buke koju su vojnici KFOR-a napravili pucajući u samoodbrani u Srbe koji su bežali sa barikada na prelazu Jarinje.
KFOR je saopštio da su se vojnici trudili da pucaju što manje kako ne bi uznemirili albanski živalj, ali su Srbi dosta „krivudali“ prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << bežanja, pa ih je bilo teško pogoditi.
- Najpre smo ih gađali gumenim mecima, ali oni zbog aerodinamike i krivudanja meta nisu bili baš najpogodniji za gađanje na većim daljinama. Zato smo kasnije prešli na bojevu municiju, kako bismo što pre okončali pucnjavu - rekao je portparol KFOR-a Kaj Gudenoge.
Komanda misije KFOR-a takođe je potvrdila i da nije njihova pucnjava prouzrokovala najveću buku, već je to bila bomba kućne izrade koju su Srbi bacili na vojnike u trenutku dok su vojnici menjali vrstu municije.
Vojnici KFOR-a su, kako je naveo Gudenoge bili izuzetno ugroženi brzim i „krivudavim“ trčanjem Srba.
- Naši vojnici su bili prinuđeni da zaštite svoj vid tako što će umiriti mete, te se može reći da je reč o čistoj samoodbrani - rekao je Gudenoge.
On je takođe napomenuo da će Albancima već danas biti podeljeni čepići za uši i posebne pufnaste slušalice za izolaciju zvuka, tako da će tokom narednih dana, kada vojnici KFOR-a budu sprovodili nove samoodbrambene akcije, njihov sluh biti zaštićen na adekvatan način.
Nenad Milosavljević
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.