Dogovor Srba na severu Kosova i Kfora oko Jarinja

Izvor: Blic, 09.Mar.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor Srba na severu Kosova i Kfora oko Jarinja

Zvečan - Odbornici u Skupštini Opštine Zvečan dogovorili su se danas sa predstavnicima Kfora da se do srede prema administrativnom prelazu Jarinje mogu kretati dva ili tri vozila Euleksa jednom dnevno.

Prema dogovoru koji će važiti do srede, odnosno do sledećeg sastanka predstavnika Srba i medjunarodnih misija, vozila misije EU moraju biti u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koloni sa vozilima Kfor-a.

Odbornik u SO Zvečan Stevan Radovanović rekao je novinarima posle sastanka da im je potpukovnik Kfor Džozef Linč koji je došao sa predstavnikom Euleksa, "obećao da će se do srede pridržavati dogovora", ali da oni očekuje dugoročno rešenje za kretanje Euleksa.

Srbi tvrde da Euleks pomaže uspostavljanje kosovskih institucija na severu i zbog toga ponekad blokiraju vozila te misije EU.

Nedavno je, kao znak dobre volje, Euleksu dozvoljeno da se kreće sa Kforom i to pod uslovom da idu najviše po tri vozila misije EU, a da u njima ne bidi kosovski carinici i pogranični policajci.

Povezane vesti: Vođa kruševačkog klana oteo 50.000 evra koje je prethodno izgubio u kladionici Srbi uputili protest Kforu Srbi i Kfor dogovorili da nijedna strana ne preduzima jednostrane akcije Kfor odblokirao alternativni put kod Jarinja Srbi nakratko zaustavili kolonu Kfora
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privremeni dogovor Srba na severu Kosova i Kfora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2012

Odbornici u Skupštini Opštine Zvečan dogovorili su se danas sa predstavnicima Kfora da se do srede prema prelazu Jarinje mogu kretati dva ili tri vozila Euleksa jednom dnevno. Prema dogovoru koji će važiti do srede, odnosno do sledećeg sastanka predstavnika Srba i međunarodnih misija, vozila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hodžaj: Dijalog Prištine i Srba sa severa, ali bez Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2012

PRIŠTINA -..Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da su institucije u Prištini spremne u svako doba da ostvare dijalog između kosovskih institucija i građana Kosova sa severa zemlje, ali pod uslovom da u taj dijalog ne bude uključena Srbija...Prema njegovom mišljenju taj dijalog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.