DIGLI SE SRBI POSLE PROVOKACIJE PRIŠTINE: Besni krenuli na Jarinje i Brnjak!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2021, 08:53

DIGLI SE SRBI POSLE PROVOKACIJE PRIŠTINE: Besni krenuli na Jarinje i Brnjak!

Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila.

Igor Simić iz Srpske liste kaže da su Srbi sa Kosova i Metohije besni zbog poteza Prištine da na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak pošalje jedinice ROSU.

On je za Jutarnji program TV Prve rekao da su Srbi sa KiM duboko uznemireni jer je Prištna uputia preko 20 vozila, do zuba naoružanih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << specijalaca. Prema njegovim rečima, oni su besni i trenutno su vozilima krenuli ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Prema najnovijim informacijama koje je Simić preneo, trenutno je oko 300 vozila Srba na Jarinju i više od 100 na administrativnom prelazu Brnjak.

- Blokirane su obe saobraćajne trake i saobraćaj je u blokadi - rekao je on i dodao da se jutros održane hitne konsultacije članova Srpske liste.

- Pozivamo naše građane da budu suzdržani i da ne nasedaju na provokacije, jer ovo jeste provokacija Prištine, pretpostavljamo da bi se Srbima ograničila sloboda kretanja oduzimanjem registarskih tablica iz Srbije - rekao je Simić.

Ističe da apeluje na smirenost ali da je građana sve više i više i da su oni "besni".

Situacija blizu prelaza Jarinje:#Kosovo https://t.co/BdImPWZstW pic.twitter.com/MRqvhuyNte

— Kaспер 🇷🇸 (@KasperSRB) September 20, 2021

- Na Jarinju je već sada 300 vozila Srba, na Brnjaku više 100 - dodao je.

Podsetimo, pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila. Više o tome čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Simić: Specijalci ROSU "naoružani do zuba", Srbi se okupljaju na prelazima

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2021

BEOGRAD - Potpredsjednik Srpske lista na Kosovu i Metohiji Igor Simić rekao je da su Srbi počeli spontano da se okupljaju oko administrativih prelaza Jarinje i Brnjak, gdje su prethodno raspoređene specijalne jedinice kosovske policije Rosu sa oklopnim vozilima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.