Cvetković: Zadržali su me na Jarinju i oduzeli ličnu kartu

Izvor: Beta, 26.Jul.2018, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Zadržali su me na Jarinju i oduzeli ličnu kartu

Novinar Stefan Cvetković izjavio je danas da je zadržan na administrativnom prelazu Jarinje, između Srbije i Kosova.Cvetković je agenciji Beta rekao da ga sa druge strane administrativnog prelaza čekaju predstavnici EULEKS-a i Specijalnog tužilađtva iz Prištine, i da je na Kosovo krenuo kako bi dao izjavu o navodnim dokazima koje ima u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića. On je precizirao da ga je zaustavila policija sa srpske strane administrativnog prelaza, da su mu uzeli ličnu kartu i da su mu usmeno saopštili da mu je ograničeno kretanje.Dodao je da mu je prekjuče ukinuta sudska mera zabrane napuštanja boravišta, odnosno Bele Crkve, nakon čega se ponovo može slobodno kretati po Srbiji."Neće Aleksandar Vučić da zabrani jednom Srbinu da ode na Kosovo", kazao je Cvetković.Cvetković je bio nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan, nakon čega je još dva puta prijavio napad na sebe, od čega i jednu pucnjavu.Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja otmice.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Stefan Cvetković: Štrajkujem glađu i žeđu na Jarinju

Izvor: B92, 27.Jul.2018, 10:28

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković izjavio jeda je počeo štrajk glađu i žeđu na administrativnom prelazu Jarinje između Srbije i Kosova...Kako kaže, počeo je štrajk jer mu srpska policija ne dozvoljava da pređe na teritoriju Kosova, gde se zaputio, kako je rekao, da bi dao izjavu Specijalnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.